--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuRozszerzenie komputera
-
marcin27061979
- Użytkownik
- Auto: Astra J SPORT 140KM
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Włocławek
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Rozszerzenie komputera
A ja mam pytanie, czy macie informacje nawigacyjne na wyświetlaczu między zegarami w swoich isiach i astrach jotkach. Posiadam wyświetlacz UPLEVEL COMBI, navi900, jestem po rozszerzeniu kompa Op-comem China Clone. Mam odblokowane opcje m.in. napięcie akumulatora, temp. płynu chłodzącego, ale zniknęła mi w zakładkach inf. nawigacyjna. Dodam, że przy odblokowaniu zaznaczyłem do wyświetlania te dwie opcje: Navigation information i Route menu (1+2). Co jest nie tak, może nie potrzebnie są zaznaczone opcje z tą nawigacją, ale szczerze mówiąc na niektórych fotkach z odblokowania widać info o trasie (manewr 1 i 2) i jeszcze wyświetla się nazwa aktualnej ulicy.
Dzięki za podpowiedź.
Pozdrawiam
Dzięki za podpowiedź.
Pozdrawiam
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
W CD500 i DVD800 problem ten rozwiązywało update softu radia.
Masz dobrze zaznaczone opcje. Pierwsza włącza wskazówki nawigacji, druga odpowiada za ilość wyświetlanych informacji (masz obie : wskazówka i odległość do manewru).
Oczywiście sprawdzasz działanie w czasie jazdy z ustawionym celem dla nawigacji? Inaczej tam się nic nie wyświetla.
Masz dobrze zaznaczone opcje. Pierwsza włącza wskazówki nawigacji, druga odpowiada za ilość wyświetlanych informacji (masz obie : wskazówka i odległość do manewru).
Oczywiście sprawdzasz działanie w czasie jazdy z ustawionym celem dla nawigacji? Inaczej tam się nic nie wyświetla.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
-
marcin27061979
- Użytkownik
Mam jedną na Presente a drugą na wyświetlanie 1+2. Sprawdzałem działanie na ustawionym prowadzeniu do celu i nic tylko komunikaty z navi. Sprawdzę na wgranym sofcie od nowa i dam znać. Dzięki za wskazówki
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Sprostowanie: Route menu odpowiada nie za ilość informacji wyświetlanych z danymi nawigacji, tylko o ilość liczników kilometrów, które możemy zerować. Przy opcji 1+2 mamy dostępne dwa liczniki (karta 1 i 2 na wyświetlaczu) a przy opcji 1 mamy tylko jeden licznik kilometrów (tylko pod kartą 1 na wyświetlaczu)yerry pisze: (...) druga odpowiada za ilość wyświetlanych informacji (masz obie : wskazówka i odległość do manewru).
Wysłano z Sony Xperia Z3 przy użyciu Tapatalk
- ects
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Lubin
witam wszystkich czy na tym urządzeniu będę mógł rozszerzyć kompa w insigni http://www.amazon.co.uk/Delphi-DS150E-a ... B00RZVB8QC
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
The Delphi DS150E database offers a deep OBD2 generic and manufacturer specific coverage of European Cars like MB, BMW, Audi, VW, Porsche, Volvo, SAAB, Jaguar Land Rover etc,
Raczej z Oplem poza tym, co można odczytać z OBD2 to więcej nie pogada. Programowanie wykorzystuje tryb serwisowy, a tego uniwersalne interfejsy nie potrafią. Tylko op-com no i ASO.
Są też już pierwsze możliwości programowania z interfejsem opel-scanner m.in np. adaptacja hamulca postojowego.
Raczej z Oplem poza tym, co można odczytać z OBD2 to więcej nie pogada. Programowanie wykorzystuje tryb serwisowy, a tego uniwersalne interfejsy nie potrafią. Tylko op-com no i ASO.
Są też już pierwsze możliwości programowania z interfejsem opel-scanner m.in np. adaptacja hamulca postojowego.
-
marcin27061979
- Użytkownik
Czyli mam rozumieć że route menu odpowiada za te dwie zakładki liczników przebiegu okresowego ? Navigation information mam na Present i dalej brak info o manewrach. Powrót op-comem do nastawów fabrycznych info o manewrach jest, ale Navigation information mam wtedy na not present.
- Engine
- Zapaleniec
- Kontakt:
Tak, dobrze rozumiesz
czyli dobrze rozumiem, że jak masz na no prezent to manewry pokazuje?
-
marcin27061979
- Użytkownik
Proponuje Ci nie kupować czegoś co niewiadomo czy zadziała, ale wiem jedno, że od kolegi P405 możesz kupić Op-coma clone, którym napewno rozszerzych kompa w swojej insygni. Potwierdzam bo sam rozszerzyłem tym Op-comem, dostałem od kolegi P405 wyczerpującą instrukcje jak postępować z interfejsem, kontakt ze sprzedawcą doskonały, tylko polecić. Koszt 150 Pln. Tu link do tej oferty:ects pisze:witam wszystkich czy na tym urządzeniu będę mógł rozszerzyć kompa w insigni http://www.amazon.co.uk/Delphi-DS150E-a ... B00RZVB8QC
http://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=33&t=728
- Engine
- Zapaleniec
- Kontakt:
Dokładnie, potwierdzam. Też mam od kolegi P405 i działa do dziś
-
nowakgti
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Witam mam pytanie. Czy w insigni z 2010 roku można ustawić żeby na wyświetlaczu była pokazywana odległość z czujników parkowania?
-- 30 sie 2015, o 08:06 --
I może pytanie z innej beczki, czy można zaprogramować światła mijania żeby się zapłaty po odpaleniu auta, a nie zaraz po przekręceniu kluczyka? I żeby ryglowały się drzwi po przekroczeniu 20 km na godzinie? Jak i gdzie to ustawić w op com?
-- 30 sie 2015, o 08:06 --
I może pytanie z innej beczki, czy można zaprogramować światła mijania żeby się zapłaty po odpaleniu auta, a nie zaraz po przekręceniu kluczyka? I żeby ryglowały się drzwi po przekroczeniu 20 km na godzinie? Jak i gdzie to ustawić w op com?
Ostatnio zmieniony 30 sie 2015, o 19:21 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie się do regulaminu forum - §5 pkt 8. Kompletny brak interpunkcji.
Powód: Proszę o stosowanie się do regulaminu forum - §5 pkt 8. Kompletny brak interpunkcji.
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Żadna z tych opcji nie jest dostępna do zaprogramowania w tym roczniku. Dwie pierwsze na pewno, ostatniej jak dotąd nikt tu nie znalazł.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
- rollyone
- Użytkownik
- Auto: Insignia se cdti
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Glasgow Szkocja
A propos ryglowania drzwi, czy to nie powinno znajdować się w opcjach programowania BCM??
Wysłane z mojego SM-G900F
Ostatnio zmieniony 31 sie 2015, o 15:55 przez rollyone, łącznie zmieniany 2 razy.
- rollyone
- Użytkownik
Pytam bo taka opcja jest dostępna przy użyciu HBlue, a więc moduł odpowiadający za pracę centralnego zamka jest programowany do takiej opcji. Skoro centralny zamek i alarm sterowane są przez BCM to chyba tam powinna znajdować się taka opcja. O ile dobrze pamiętam vectra c miała opcję ryglowania przy użyciu kombinacji przyciskòw kluczyka, może podobnie jest w insigni?
- rollyone
- Użytkownik
Rozumiem, że nie można stosując kombinację przyciskòw kluczyka, a co z opcją programowania BCM? Mòj opcom niestety nie ogarnia tego modułu a opel scanner nie ma takiej funkcji.
- radkor
- Użytkownik
- Auto: Mondeo Mk4 2.2 220KM
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Na OtoMoto znalazłem OPC z 2009 z takimi oto ładnymi wskazaniami na LCD.
Może jest jakiś sposób to ogarnąć na zegarach od zwykłej Insignii?

Może jest jakiś sposób to ogarnąć na zegarach od zwykłej Insignii?

Ostatnio zmieniony 13 wrz 2015, o 20:34 przez radkor, łącznie zmieniany 1 raz.