--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSystem monitorowania strefy bocznej
-
remigg
- Nowicjusz
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Zielona Góra
-
Buladragi44
- Nowicjusz
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Gorzyce
- Postawił piwo: 2 razy
Re: System monitorowania strefy bocznej
Witam,wymieniłem lewy moduł,prawy zregenerowany,dalej mam problem ,działały kilka dni i to by było na tyle. Ktoś z okolic Sandomierza może tu jest,kto programuje te czujniki?
Macie może namiary na nową wiązkę do tych modułów?
-
gosc
- Forumowicz
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Koszalin
A czy jest jakiś warsztat czy elektronik co był by wstanie naprawić te moduły (radary)?
Dodano po 1 godzinie 8 minutach 27 sekundach:
A czy jest jakiś warsztat czy elektronik co był by wstanie naprawić te moduły (radary)?
Dodano po 1 godzinie 8 minutach 27 sekundach:
-
finerek123
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Wyszkow
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
Za 300 zł kupowałem w ASO całą wiązkę tylnego zderzaka, wersja z modułami.Buladragi44 pisze: ↑6 lis 2022, o 22:07Witam,wymieniłem lewy moduł,prawy zregenerowany,dalej mam problem ,działały kilka dni i to by było na tyle. Ktoś z okolic Sandomierza może tu jest,kto programuje te czujniki?
-
Krzysieeke
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A FL
- Kod silnika: A20DTE
- Miasto: Cz-wa
Cześć,
mam pytanie, Zakupiłem Insygnię 2014 rok w której nie działały czujniki parkowania przód/tył oraz strefa boczna (zero jakiejkolwiek reakcji)
Sprawdziłem bezpieczniki i po wymianie odpowiedniego zaczęły działać czujniki. Dodatkowo zapaliły się diody w lusterkach, choć ze zmiennym szczęściem. Raz lewe a prawe trochę jarzyło się później oba zgasła żeby na końcu w jednym lusterku paliło się nawet po zgaszeniu i zamknięciu samochodu.
Na zegarach informacja uwaga strefa boczna (wcześniej była również od czujników parkowania ale już zniknęła).
Miał ktoś z Was podobny przypadek? Czy martwe pole musi się jakoś zadaptować?
mam pytanie, Zakupiłem Insygnię 2014 rok w której nie działały czujniki parkowania przód/tył oraz strefa boczna (zero jakiejkolwiek reakcji)
Sprawdziłem bezpieczniki i po wymianie odpowiedniego zaczęły działać czujniki. Dodatkowo zapaliły się diody w lusterkach, choć ze zmiennym szczęściem. Raz lewe a prawe trochę jarzyło się później oba zgasła żeby na końcu w jednym lusterku paliło się nawet po zgaszeniu i zamknięciu samochodu.
Na zegarach informacja uwaga strefa boczna (wcześniej była również od czujników parkowania ale już zniknęła).
Miał ktoś z Was podobny przypadek? Czy martwe pole musi się jakoś zadaptować?
- Mateo
- Zapaleniec
- Auto: SKODA OCTAVIA RS
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 28 razy
Być może jesteś "szczęśliwcem", którego dotyka ten dosyć znany problem z czujnikami strefy bocznej, musiałbyś zerknąć na błędy jakie wywala komputer samochodu w aplikacji, wtedy będziesz mieć nieco więcej informacji.
-
Krzysieeke
- Nowicjusz
Zamówiłem Vlinker MC+ ponieważ jak miałem do BMW Vlinker BM to niestety tylko 7 modułów pokazało (bez niestety czujników i strefy bocznej) a doczytałem na forum, że przy MC+ nawet 20.
Moje powyższe pytanie tyczy się bardziej jakiś lifehacków bo czujniki parkowania ożywiłem zwykłym bezpiecznikiem, gdzie pewnie mało kto by od tego zaczął a od razu z 10 innych przyczyn znalazł więc nim nie przyjdzie moduł mam nieco związane ręce dlatego liczę na jakieś sugestie do czego warto zajrzeć bez większej ingerencji.
Moje powyższe pytanie tyczy się bardziej jakiś lifehacków bo czujniki parkowania ożywiłem zwykłym bezpiecznikiem, gdzie pewnie mało kto by od tego zaczął a od razu z 10 innych przyczyn znalazł więc nim nie przyjdzie moduł mam nieco związane ręce dlatego liczę na jakieś sugestie do czego warto zajrzeć bez większej ingerencji.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
No zalane moduły martwej strefy spaliły Ci bezpiecznik na którym jest też asystent parkowania. Moduły malo komu się udało uratować. Jak kupisz nowe to trzeba programować.
-
Krzysieeke
- Nowicjusz
To taka aktualizacja. Bezpiecznik, który zmieniłem i który ożywił czujniki parkowania nie przepalił się a wtopił w skrzynkę.
Samochód rozładował się i nie dał odpalić dopóki nie przerwałem bezpiecznika.
Dzisiaj planuję wstawić do elektryka ale zastanawiam się czy potencjalnie walnięte moduły mogły zrobić aż takie zwarcie i drugie pytanie dlaczego bezpiecznik się nie przepalił?
Dzisiaj planuję wstawić do elektryka ale zastanawiam się czy potencjalnie walnięte moduły mogły zrobić aż takie zwarcie i drugie pytanie dlaczego bezpiecznik się nie przepalił?
-
Krzysieeke
- Nowicjusz
Mam wymontowane moduły i wiązkę bo podobnież się nadpalila i w sumie tak wygląda. Nie ma na niej oznaczenia. Mógłby ktoś poratować nr części.
Ewentualnie może ktoś ma na tyl z wtyczkami pod moduły?
Ps. Ewentualnie powiedźcie czy z Insignia B wiazka pasowałaby do Insygni A FL z 2014 roku.
Ewentualnie może ktoś ma na tyl z wtyczkami pod moduły?
Ps. Ewentualnie powiedźcie czy z Insignia B wiazka pasowałaby do Insygni A FL z 2014 roku.
-
Dajlo85
- Nowicjusz
- Miasto: police
Część mógł bys podpowiedzieć który to bezpiecznik? też mi przestał działać asystent parkowania przez te moduły martwej strefyKrzysieeke pisze: ↑30 lis 2022, o 14:02To taka aktualizacja. Bezpiecznik, który zmieniłem i który ożywił czujniki parkowania nie przepalił się a wtopił w skrzynkę.
-
konrado30
- Nowicjusz
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 1 raz
Witam wszystkich. Mam pytanie, który bezpiecznik odpowiada za moduły martwego pola i gdzie go szukać?
- jotef
- Użytkownik
- Auto: eSTe
- Miasto:
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 31 razy
skrzynka bezpieczników pod kierownicą > któryś od BCM bezpiecznik ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
bodzio_dr
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Miasto: Warszawa
Witam, dopadło mnie ta sama awaria. Próbowałem wyciągnąć jeden moduł i zobaczyć czy będę w stanie coś naprawić. Niestety odpuściłem temat bo nie chce połamać tej wtyczki plastikowej, nie chciało wyjść. Czy tam coś trzeba odgiąć? Widziałem jakieś czerwone jakby zabezpieczenie...może ktoś z okolic Warszawy byłby w stanie pomóc przy tym temacie? Niestety h&k garage nie odpowiada... Dziękuję za informację.
-
wrobel87
- Nowicjusz
- Auto: opel
- Miasto: Debrzno
Hej panowe i jam mam ten problem ale umnie nie działaja także czujniki parkowania czy czy mógł by ktoś napisać który konkretnie bezpiecznik odpowiada za czujniki parkowania zeby choć to zadziałało co by małżonka nigdzie nie przypierdz.....