--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuRozszerzenie komputera
-
blender111
- Nowicjusz
- Auto: opel insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
-
technix5
- Forumowicz
- Auto: Insinia 2.0CDTI 160
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Rozszerzenie komputera
Witam, mam op-com 1,45 oraz Vaux-com może ktoś krok po kroku podpowiedzieć jak wejść w opcje do programowania? Dzięki
-
pgkedzior
- Nowicjusz
- Auto: Biała Isia :)
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Gdańsk
Diagnostics -> rok prod -> Insignia -->body--> insturument Cluster---> programingtechnix5 pisze:Witam, mam op-com 1,45 oraz Vaux-com może ktoś krok po kroku podpowiedzieć jak wejść w opcje do programowania? Dzięki
i masz caly spis rzeczy ktore mozesz aktytowac lub wylaczyc.
-
technix5
- Forumowicz
- Miasto:
Ło to mam jakiś inny problem po odpaleniu vaux-com po wejściu w zakładkę diagnostyka pojawi się coś takiego?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Tak na chłopski rozum to musisz aktywować oprogramowanie (zazwyczaj kluczem seryjnym lub weryfikacją online przez serwer producenta oprogramowania). Musisz podać Imię i adres e-mail w ustawieniach aby móc używać oprogramowania. Tak mi się wydaje po przeczytaniu informacji z Twojego załączonego screen'a. Jeśli nie mam racji, to proszę kolegów o poprawienie 
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
A jak dasz OK i off-line to nie idzie dalej?
Wysłane z Xperii Z2
Wysłane z Xperii Z2
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
-
Adam10
Wszystko prawda jeżeli ma ori program.... ale to pirat, więc jeżeli nie jest scrackowany to może udupić fejsa tak robiącEngine1992 pisze:Tak na chłopski rozum to musisz aktywować oprogramowanie (zazwyczaj kluczem seryjnym lub weryfikacją online przez serwer producenta oprogramowania). Musisz podać Imię i adres e-mail w ustawieniach aby móc używać oprogramowania. Tak mi się wydaje po przeczytaniu informacji z Twojego załączonego screen'a. Jeśli nie mam racji, to proszę kolegów o poprawienie
-
technix5
- Forumowicz
- Miasto:
[quote="yerry"
]A jak dasz OK i off-line to nie idzie dalej?
Zdecydowałem się zaakceptować off-line pojawiło się okno z numerami kluczy, żaden z nich oczywiście nie pasował
no iii, no właśnie kabel stracił komunikacje z lapkiem. Myślałem że się uwalił gdy podłączyłem się pod drugiego laptopa z 32 bit wszystko zaczęło śmigać więc kabel jest ok.
to okno z kodami:
]A jak dasz OK i off-line to nie idzie dalej?
Zdecydowałem się zaakceptować off-line pojawiło się okno z numerami kluczy, żaden z nich oczywiście nie pasował
no iii, no właśnie kabel stracił komunikacje z lapkiem. Myślałem że się uwalił gdy podłączyłem się pod drugiego laptopa z 32 bit wszystko zaczęło śmigać więc kabel jest ok.
to okno z kodami:
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Sterowniki gdzieś umieściłem w wątku. Też mi stracił komunikację i wystaczyło wrzucić ponownie drivery
Wysłane z Xperii Z2
Wysłane z Xperii Z2
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
-
technix5
- Forumowicz
- Miasto:
Tak dokładnie jak piszesz. Już dograłem i jutro idę sprawdzić czy uda się ogarnąć temat, mam pytanie tak jak wcześniej jeden z kolegów mówił trzeba wejść --Diagnostics -> rok prod -> Insignia -->body--> insturument Cluster---> programing, w chwili obecnej bez podłączenia kabla do auta nie występuje u mnie opcja -programowanie jest coś takiego może masz jakieś podpowiedzi 
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Tak dokładnie, sekwencja jest jak piszesz. Opcja programowania pojawi się dopiero po poprawnym skomunikowaniu się z modułem zegarów.
Wysłane z Xperii Z2
Wysłane z Xperii Z2
-
technix5
- Forumowicz
- Miasto:
Witam, niestety nie udało mi uruchomić opcji "programing" po blisko 15 minutach czekania bez zmian obraz taki jak zrzut w poście wyżej, czy jest jakiś myk w tej kwestii? Pozdrawiam.
-
technix5
- Forumowicz
- Miasto:
Tak oczywiście, kabel ma komunikację z pojazdem, skanuje widzi vin itp. ale cały czas wisi na tej stronie i nic 
-
Adam10
jezeli nie łączy sie ze sterownikiem to bardzo mozliwe ze kabel uwalil sterowniktechnix5 pisze:Tak oczywiście, kabel ma komunikację z pojazdem, skanuje widzi vin itp. ale cały czas wisi na tej stronie i nic
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Wszystko możliwe. Ale czasami komunikacja z modułem "zaskakuje" za którymś razem, trzeba zrestartować program. Po skomunikowaniu się z modułem opcja programowania powinna być dostępna od razu, bez czekania. Jeśli masz wątpliwości to lepiej olej klona i pojedź do jakiegoś fachowca z dobrym przyrządem.
-
technix5
- Forumowicz
- Miasto:
Adam10 pisze:jezeli nie łączy sie ze sterownikiem to bardzo mozliwe ze kabel uwalil sterowniktechnix5 pisze:Tak oczywiście, kabel ma komunikację z pojazdem, skanuje widzi vin itp. ale cały czas wisi na tej stronie i nic
Wydaje się, że nie bo jednak mam komunikację z pojazdem, mogę zczytać błędy, rozpoznaje vin i typ silnika itp, chyba, że się mylę. Jak można to sprawdzić ?
-
Adam10
wlasnie przez problemy z polaczeniem sterownik potrafi sie powiesić i nic nie da nawet restart jego. Dlatego te klony są trochę niebezpieczneyerry pisze:Wszystko możliwe. Ale czasami komunikacja z modułem "zaskakuje" za którymś razem, trzeba zrestartować program. Po skomunikowaniu się z modułem opcja programowania powinna być dostępna od razu, bez czekania. Jeśli masz wątpliwości to lepiej olej klona i pojedź do jakiegoś fachowca z dobrym przyrządem.
technix, komunikacje z reszta auta będziesz mial bo prawdopodobnie padl tylko modul od zegarów
sprobuj znaleźć kogoś z porządnym sprzętem. Jak sie nie polaczy to sterownik powiedział papa
skąd jestes?
-
technix5
- Forumowicz
- Miasto:
Jestem z Piły i tak jak ktoś wcześniej mówił fachowcy jak im pokazałem o co mi chodzi to byli zdziwieni, że coś takiego jest możliwe łącznie z serwisem tam powiedzieli że nie da rady jak pokazałem zdjęcia z innych aut to zaniemówili i ramionka do góry. Przed chwilą skanowałem auto i pokazał błąd
-U0073 - moduł sterowania magistrali komunikacyjnej '' off po wykasowaniu dalej nic.
-U0073 - moduł sterowania magistrali komunikacyjnej '' off po wykasowaniu dalej nic.
-
Adam10
No niestety, ale do Piły się nie wybieram w najbliższym czasie. Jeżeli ja bym nie dał rady się połączyć to niestety ale jesteś (nie)szczęśliwcem który udupił klonem sterownik....
Wszystkie komunikaty na kompie pokładowym działają prawidłowo??
Wszystkie komunikaty na kompie pokładowym działają prawidłowo??