--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInterfejs diagnostyczny do Insignii - wybór, porównania
-
Krzak
- Nowicjusz
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Rzeszów
Re: Interfejs diagnostyczny do Insignii - wybór, porównania
Jaki interface i program polecacie do Insignii A 2.8 V6 OPC A28NER ? Chcę odczytać błędy i podglądnąć jakieś tam parametry pracy ale niestety chińska wersja Op-Coma nie nie łączy się z wszystkimi dostępnymi modułami (np. z ECU silnika)
-
Znajek4
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Kluczbork
Witam
potrzebuje odczytać błędy z Insigni A 2015 rok m.in. z kamery przedniej, czujników martwej strefy itp. Mam interfejs VGATE ICAR PRO lecz nie udało mi się połączyć z modułami "komfortu". Czy ma ktoś podobne urządzenie godne polecenia do tego typu czynności. Znalazłem coś takiego:
[media]https://allegro.pl/oferta/vgate-vlinker-mc-4-0-interfejs-bimmercode-forscan-9581158490?bi_s=ads&bi_m=productlisting
query&bi_c=Mzc1NzIyZWYtYTlhZC00YzFmLWE4YTUtN2U4MmVkNmExMjM3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=db31144e-bcfb-47d4-a6a6-07c974166be5[/media]
Pytanie czy miał ktoś z tym doczynienia i czy się to nada?
potrzebuje odczytać błędy z Insigni A 2015 rok m.in. z kamery przedniej, czujników martwej strefy itp. Mam interfejs VGATE ICAR PRO lecz nie udało mi się połączyć z modułami "komfortu". Czy ma ktoś podobne urządzenie godne polecenia do tego typu czynności. Znalazłem coś takiego:
[media]https://allegro.pl/oferta/vgate-vlinker-mc-4-0-interfejs-bimmercode-forscan-9581158490?bi_s=ads&bi_m=productlisting
Pytanie czy miał ktoś z tym doczynienia i czy się to nada?
-
ringo
- Nowicjusz
- Auto: sports tourer
- Kod silnika: B20NHT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 2 razy
Tak jak @xul wyżej napisał (ie. MDI)
więcej info (rozwinięcie mojej odpowiedzi): https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... 20#p283562
-
Znajek4
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Kluczbork
Tak kolego MDI jest urządzeniem do tego typu samochodów, pracowalem na nim w serwisie lecz oprogramowanie jest wręcz nie do zdobycia (przynajmniej legalnie). Chodzi o urządzenie pokroju takiego jak zaproponowałem, głównie chodzi o odczyt błędów i podejrzenie parametrów.
Pytanie do użytkowników, którzy coś podobnego używają czy mogą coś polecić.
Pytanie do użytkowników, którzy coś podobnego używają czy mogą coś polecić.
-
ringo
- Nowicjusz
- Auto: sports tourer
- Kod silnika: B20NHT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 2 razy
Sprostuje jedynie, że oficjalne oprogramowanie od GM jest jak najbardziej do zdobycia co opisałem też w tym poście (tyle, że jest płatne ok. 150zł/mc dla EU). A że MDI wystawia protokół J2534 to każde oprogramowanie, które ma je na liście wsparcia, będzie działać. Dla GM najbardziej popularny który znam to https://github.com/joukoy/UniversalPatcher (niestety UX jest okrutny, ale samo narzędzie sprawdzone i co dla niektórych ważne, darmowe
Ten opcom wygląda spoko, mimo tego że soft wygląda jakby pisał go licealista co to lubił informatyke, ale cenowo nie wygląda tanio(taniej?) niż MDI+GDS?