--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAFL - Układ adaptacyjny reflektorów lampy BiXenon
-
Nerczynski
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Krakow
Re: AFL - Układ adaptacyjny reflektorów lampy BiXenon
Czesc, mam problem z błędem B3420. Pojawia sie on podczas deszczu albo w dni o dużym zawilgoceniu. Ma ktoś jakiś pomysł na to? Jak jest sucho to wszystko jest ok
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
adammKielce
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Kielce
U mnie jest to samo.Nerczynski pisze: ↑11 maja 2026, o 15:01Czesc, mam problem z błędem B3420. Pojawia sie on podczas deszczu albo w dni o dużym zawilgoceniu. Ma ktoś jakiś pomysł na to? Jak jest sucho to wszystko jest ok
Lampy uszczelnione, nawet po myjni suchutko, a czasami jak zbiera się na deszcz i jest ogólnie wilgotno to przestają świecić światła mijania i wyskakuje komunikat:
Awaria prawego światła mijania (czasami też lewego, a czasami oba na raz)
Ukł. adaptac. reflektorów
EDIT:
żeby nie rozpisywać się na kilka stron, dziś wymieniłem żarniki, choć totalnie ich nie podejrzewałem bo przecież świeciły.
Efekt jest taki, że obie lampy świecą.
Mało tego, po przełączeniu z auto na światła, widzę że zapalają się od strzała, bez żadnej zwłoki.
A na poprzednich było około sekundy opóźnienia i około sekundy się rozświetlały (jeśli akurat miały humor żeby działać)
Na nowych jest jak na razie dobrze.
I kolejny raz mam nauczkę że zaczyna się od najprostszych rozwiązań a nie przekopuje całego auta.
Objawy miałem identyczne jak u Ciebie a na żarniki nie stawiałem bo przecież raz świeciły a raz nie, a krąży opinia że najpierw zmienia się barwa i dopiero pada.
Może spróbuj od wymiany żarników.
-
M4cin
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Lomza
Czyli błąd tylnego czujnika zawieszenia podczas deszczu powodowały Ci już słabe żarniki?