--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Problem z PDC Insignia A ST 14r

ODPOWIEDZ
kiper025
Nowicjusz
Auto: Insignia A
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013
Miasto: Świnoujście
Postawił piwo: 1 raz

Problem z PDC Insignia A ST 14r

Post autor: kiper025 » wczoraj, o 19:57

Dzień dobry samochód mam od 2024 r ( od tego czasu nie działały radary ) , ale wszystko inne działało tj czujniki parkowania oraz wyszukiwanie miejsca parkingowego. Wzimę przy -20 pojawiał się problem że rano nie działały czujniki parkowania po przejechaniu 700m już działały elegancko. Po zimie całkowicie problem zniknął , nie wykazywało ani jednego błędu. 2 tygodnie temu w piątek jeździłem i wszystko było ok , w sobotę samochód stał cały dzień ( nie padało , około +20stopni na dworze ) a w niedzielę od rana już cisza. Sporadycznie wyskakuje na zegarach błąd Czujniki parkowania , ale też nie zawsze. kupiłem vaux-com ( angielski op-com ) i pokazało błąd U00159-00 Lost connecting to park assist module. Zakupiłem moduł używka 100% , ale jest tak samo. guzik w ogóle nie działa ani dioda się nie zapala , kamera cofania działa normalnie. Dziś postanowiłem poszperać i poszukać informacji aby sprawdzić prąd i masę ( wchodzi na wtyczce do modułu ) , ale zauważyłem że nie wychodzi prąd na magistralę CAN , pokazuję 0V. Czy może ktoś miał już taki problem i oriętuję się gdzie mam szukać bądź zacząć szukać przyczyny ? w załącznikach przesyłam zdjęcie mojego modułu oraz zdjęcia wtyczek o których mówiłem. Bardzo proszę o pomoc !

Model: INSIGNIA-A
Rok Modelowy: 2014
Data Produkcji: 2013-09-19
Oznaczenie Silnika: A20DTH[LBS]
Wersja wyposażenia: Cosmo / SE / Elite
Nadwozie: Sport Tourer
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”