--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAFL - Układ adaptacyjny reflektorów lampy BiXenon
-
Nerczynski
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Krakow
Re: AFL - Układ adaptacyjny reflektorów lampy BiXenon
Czesc, mam problem z błędem B3420. Pojawia sie on podczas deszczu albo w dni o dużym zawilgoceniu. Ma ktoś jakiś pomysł na to? Jak jest sucho to wszystko jest ok
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
adammKielce
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Kielce
Re: AFL - Układ adaptacyjny reflektorów lampy BiXenon
U mnie jest to samo.Nerczynski pisze: ↑11 maja 2026, o 15:01Czesc, mam problem z błędem B3420. Pojawia sie on podczas deszczu albo w dni o dużym zawilgoceniu. Ma ktoś jakiś pomysł na to? Jak jest sucho to wszystko jest ok
Lampy uszczelnione, nawet po myjni suchutko, a czasami jak zbiera się na deszcz i jest ogólnie wilgotno to przestają świecić światła mijania i wyskakuje komunikat:
Awaria prawego światła mijania (czasami też lewego, a czasami oba na raz)
Ukł. adaptac. reflektorów
Ogólnie to wygląda jak przy spalonej przetwornicy, zamontowane są tańsze zamienniki bez błędu, ale po osuszeniu lamp wszystko działa.
Zastanawiam się czy to nie jakiś inny moduł płata figle a wszyscy szukamy w lampach.
Dziś planuję posprawdzać wszystkie kable od modułów, może gdzieś coś nie styka, tym bardziej że tydzień temu miałem przez 2 dni komunikaty o blokadzie kolumny kierownicy - fizycznie się nie blokowała i auto normalnie odpalało.
Ktoś na FB podpowiadał żeby sprawdzić światełko w środku czy po otwarciu drzwi się zapala.
Czasami się nie zapalało, nie wyłączało zegarów i radia i wtedy był ten błąd od kierownicy. To ponoć może być winny mikrostyk w zamku pasażera (mam keyless i odpalanie przyciskiem)
Ale być może to wszystko idzie jeszcze gdzieś dalej i winna będzie część wspólna, czyli jakiś moduł, niełączący przewód itp.
Martwa strefa oczywiście martwa i odpięta.