Witam
Czy ktoś z forumowiczów klonował BCM bez demontażu pamięci z PCB?
Mam na myśli podłączenie bez rozbierania z wykorzystaniem IO-Prog.
Klonowana jest nie tylko pamięć EEprom ale i pamięć z mikrokontrolera. Taki 1:1 klonik bez zbędnych procedur?
Jaka jest cena takiej procedury (Insignia Sport Tourer 2,0 B20DTH rok 2015) ??
Dodano po 17 minutach 26 sekundach:
Jeszcze podłączenie interfejsu do BCM.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKlonowanie BCM-
-
Paweledi123
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 19 razy
Re: Klonowanie BCM-
Ja mam z 2016 roku Denso komputer i niestety nie mogę się dorwać do softu ECU z różnymi interfejsami chyba bez rozbierania nie da rady co niektórzy piszą że da radę
-
BJA
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A Sport
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Bolesławiec
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Klonowanie BCM-
IO-Prog w wersji: IO-Prog Opel BSI PSA (kluczowy jest dodatek PSA). Wersja Full- nie wylicza kluczy 5 bajtowych dla niektórych BCM, ale wersja Opel BSI PSA - juz tak "also this set now can calculate seed key for Opel BCM that the seed is 5-byte."
Dostawca pisze:
DENSO ECU
Reading/writing(64F7055,64F7058,64F7059 microcontrollers).FULL FLASH reading/writing; EEPROM reading/writing (usually). All operations are done via K-LINE or CAN by OBD or wired on the bench without opening the ECU. On some ECUs there are some extra functions like odometer calibration, pincode extraction and reset (virgin). Also software has FLASH memory CRC calculator.
Tak więc ???
Dostawca pisze:
DENSO ECU
Reading/writing(64F7055,64F7058,64F7059 microcontrollers).FULL FLASH reading/writing; EEPROM reading/writing (usually). All operations are done via K-LINE or CAN by OBD or wired on the bench without opening the ECU. On some ECUs there are some extra functions like odometer calibration, pincode extraction and reset (virgin). Also software has FLASH memory CRC calculator.
Tak więc ???