Ja miałem w swojej to samo po deszczu... Deska migała, pokazywała wszelakie możliwe błędy i okazało się że był zalany komputer z prawem strony w bagażniku. Okazało się że woda dostaje się jedną z dwóch zaślepek pod klapą bagażnika. Tylko są one schowane pod plastikową osłoną pod klapą bagażnika. Jedna zaślepka jest gumowa i nie była problemem, ale drugą jest nie wiedzieć czemu zrobiona na sztywno z niby jakimś uszczelnieniem pod spodem ( kiedyś chyba był tam jakiś klej, albo guma tak się zwulkanizowała że stała się plastikiem xD) złożyłem wszystko na silikonie i problem wody z tego miejsca zniknął i już mi komputera nie zalewa. A naprawa okazała się prostsza niż się wydawało bo wystarczyło porządnie wysuszyć komputer przy użyciu alkoholu izopropylowego do wyparcia wody i dodatkowo suszarki do włosów do wysuszenia wiązek i wtyczek.
A tak wogole to zdaje się że ten komputer jest źle zaprojektowany ponieważ ma idealne warunki do zbierania wody... Gniazda na wtyczki są od góry, a obudowa komputera jest zaprojektowana jakby odwrotnie bo pokrywa obudowy wchodzi do jej dolnej części nie tworząc w żaden sposób jakiejś osłony przed wołaniem się do środka, a sama dolna część tworzy miskę z której jedyny odpływ jest przez górna krawędź...