--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Komunikat "otwarty bagażnik"

ODPOWIEDZ
Hard
Nowicjusz
Auto: Insignia 2.0 160km
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010
Miasto: Rzeszów

Komunikat "otwarty bagażnik"

Post autor: Hard » 24 sie 2023, o 12:52

Cześć, mam Insignie Hatchback 2010r. 160km 2.0 CDTI ecoflex. Od około 3 miesięcy wyskakuje mi komunikat "otwarty bagażnik" początkowo występowało to rzadko, przeważnie przy wyboistej drodze, problem z czasem narastał i dzisiaj to wygląda tak, że ledwo przekręce kluczyk i pierwsze co, to od razu wyskakuje "otwarty bagażnik". Z otwieraniem, czy też zamykaniem bagażnika nie ma żadnego kłopotu, jedynie ten pikający co chwile komunikat. Jakieś rady co pierw sprawdzić, gdzie może leżeć problem :D ?

Awatar użytkownika
spiryt4
Zapaleniec
Auto: Insignia Grand Sport
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2020
Miasto: Świętochłowice
Postawił piwo: 4 razy
Otrzymał  piwo: 11 razy

Re: Komunikat "otwarty bagażnik"

Post autor: spiryt4 » 24 sie 2023, o 13:30

Na pierwszy ogień bym sprawdził wtyczkę na zamku spryskał jakimś kontaktolem czy czymś podobnym

Hard
Nowicjusz
Auto: Insignia 2.0 160km
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010
Miasto: Rzeszów

Re: Komunikat "otwarty bagażnik"

Post autor: Hard » 25 sie 2023, o 18:17

Na razie wygląda obiecująco. Dostałem sie do tej wtyczki, przeczyściłem sprężonym powietrzem, następnie spryskałem kontaktolem. Po kilku przejażdżkach wydaje się, że problem ucichł. Dodam że ostatnio zauważyłem że tylna wycieraczka przestała działać, nie wiem od kiedy i czy za każdym razem, ale po przeczyszczeniu tej wtyczki, sprawdzałem i chodziła, więc może i ten problem został rozwiązany :? :D

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”