Od pewnego czasu centralny zamek uruchamiany z kluczyka dziwnie się zachowuje. Nie za każdym razem zamyka drzwi kierowcy, pozostałe 100/100. Jedno kliknięcie pilotem powoduje drgnięcie wewnętrznego rygielka w drzwiach uruchamia się alarm ale drzwi można otworzyć z klamki. Powtórzenie 2 lub 3 razy (otwarcie zamknięcie) powoduje, że drzwi dobrze się zamykają. Tak jakby zamek miał się rozruszać. Natomiast użycie przycisków na desce rozdzielczej za każdym razem powoduje zaryglowanie drzwi.
Nie jestem mocny z elektroniki i może źle rozumuję ale czy sygnał z pilota (kluczyka) może być za słaby. Odległość od samochodu nie ma wpływu na działanie zamka.
Miał ktoś już taki przypadek może coś podpowiedzieć. Żadnych błędów nie stwierdziłem przy użyciu Torque i OPL monitor.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCentralny zamek drzwi kierowcy
-
17xDTL
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 CDTi
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Białystok
-
mati_hopek
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Śrem
Re: Centralny zamek drzwi kierowcy
Do sprawdzenia bateria w pilocie, możesz wymienić i sprawdzić czy coś pomogło. Jeżeli nie to do rozebrania jest zamek i w nim do wymiany silniczek. Można ten silniczek wyjąc z zamka od anglika. Pisałem o tym w innym temacie, podobny problem mieli inni użytkownicy. Silniczek sam osobiście wymieniałem w zamku ponieważ posiadałem zamek z dodatkowym pinem od alarmu i nie mogłem dostać takiego zamka EU.