na początku tego roku po wielu latach rozłąki wróciłem do niemieckiej motoryzacji, kilka lat temu miałem Vectrę B a później fiata i francuzy
Mam Insignię z 2015r 2.0 CDTI 163 KM Automat i poza matą grzewczą fotela(z tego co wiem to standardowa usterka) nie miałem do ostatniego czasu żadnych problemów z samochodem.
Jakieś 3 tygodnie temu pojawił się problem z wyciągnięciem kluczyka ze stacyjki(dźwignia przełączona na P) a kluczyk nie chce przejść do pozycji 0. Problem nie pojawia się za każdym razem jest tu jakiś element losowości ponieważ czasem jest tak ze kluczyk blokuje się przy każdej próbie a czasem wychodzi bez najmniejszego problemu. Od czego zacząć poszukiwania ? Podłączenie do komputera nie zwraca żadnego błędu, przycisk na drążku skrzyni nie blokuje się i działa płynnie. Na forum z UK znalazłem informacje ze pod kolumną kierowniczą jest miejsce na "specjalne urządzenie" do awaryjnego wyciągania kluczyka i można skorzystać w sytuacji podbramkowej z śrubokręta z tym ze chciałbym temat załatwić raz a porządnie.
Dzięki za podpowiedzi
Pozdrawiam Marcin