--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSystem OPEN&START
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
System OPEN&START
System wygodny, owszem, nie trzeba używać kluczyka do otwarcia/zamknięcia oraz uruchomienia samochodu. Wystarczy kluczyk mieć gdzieś przy sobie.
Ale jest jedno ale... Jakoś w instrukcji nie znalazłem jak zrobić tak, by w samochodzie pojawiło się napięcie ale silnik się nie uruchomił? Coś jak pozycja I w normalnej stacyjce z kluczykiem?
Ale jest jedno ale... Jakoś w instrukcji nie znalazłem jak zrobić tak, by w samochodzie pojawiło się napięcie ale silnik się nie uruchomił? Coś jak pozycja I w normalnej stacyjce z kluczykiem?
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
-
MichalNottingham
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0CDTI SRI
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Nottingham/Bytom
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Re: System OPEN&START
Próbowałem. Od kopa zapala silnik niezależnie jak długo trzymam przycisk.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
-
MichalNottingham
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0CDTI SRI
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Nottingham/Bytom
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Ano właśnie, chyba masz rację.
RTFM. Przeczytałem jeszcze raz, umknęło mi że jest napisane by nie trzymać nogi na hamulcu, a ja za każdym razem trzymałem.
RTFM. Przeczytałem jeszcze raz, umknęło mi że jest napisane by nie trzymać nogi na hamulcu, a ja za każdym razem trzymałem.
Przycisk zasilania
Kluczyk elektroniczny musi znajdować się wewnątrz samochodu.
Tryb zasilania akcesoriów: jeden raz nacisnąć Engine Start/Stop, nie uruchamiając pedału sprzęgła ani hamulca. Zaświeci się dioda LED w przycisku. Blokada kierownicy jest zwolniona i działają niektóre funkcje układu elektrycznego, zapłon jest wyłączony.
Tryb włączonego zapłonu: nacisnąć Engine Start/Stop i przytrzymać 6 sekund, nie uruchamiając pedału sprzęgła ani hamulca. Zielona dioda LED w przycisku świeci, następuje podgrzewanie wstępne silnika wysokoprężnego. Lampki kontrolne świecą i większość funkcji elektrycznych działa.
Uruchamianie silnika: wcisnąć pedał sprzęgła (manualna skrzynia biegów) lub pedał hamulca (automatyczna
skrzynia biegów) i nacisnąć jeszcze raz Engine Start/Stop. Zwolnić przycisk po rozpoczęciu procedury rozruchu.
Wyłączanie zapłonu: krótko nacisnąć Engine Start/Stop w każdym trybie lub przy pracującym silniku i unieruchomionym pojeździe. Jeśli poprzednio był włączony zapłon, niektóre funkcje pozostaną aktywne, dopóki nie zostaną otwarte drzwi kierowcy.
Awaryjne wyłączenie podczas jazdy: nacisnąć Engine Start/Stop na dłużej niż 2 sekundy lub krótko dwukrotnie przed upływem 5 sekund
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Mam bezkluczykowy dostęp i od wczoraj zauważyłem, że przycisk na klamce kierowcy nie zawsze reaguje. Czasem za pierwszym,razem, a za chwilę za 5 razem. Miał ktoś może podobny problem i rozwiązał.Ewentualnie jak to jest zabudowane i jak z dostępem. Wszystkie inne działają bez zarzutu
- Jaromat
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: OKR
- Otrzymał piwo: 3 razy
Jeden plus,w modelu 2016 przy zapalonym silniku i zostawieniu klucza w aucie i zatrzaśnięciu drzwi nie trąbi i nie straszy sąsiadów. 
-
Lolila
nie tyle sąsiadów, za pierwszym razem nie wiedziałem gdzie mam odskoczyć aby mnie nie rozjechała
, miło że nowsze nie straszą sąsiadów, ciekawe czy można wyłączyć wycie syreny w starszych rocznikach?
- Jaromat
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: OKR
- Otrzymał piwo: 3 razy
Nigdy nie sprawdzałem bo nie miałem kontaktu z młodszymi rocznikami,teraz wiem że jednak idzie coś zrobic aby miało ręce i nogi,jedz do ASO i zapytaj.
- andrzej67
- Nowicjusz
- Auto: opel insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Jastrzębie Zdrój
Zawsze naciskałem tylko raz ale zapłon się wyłanczał po kilku minutach czyli jak dobrze rozumiem jak przytrzymam 6 sek to zapłon się nie wyłączy ?
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Tak, nie wyłączy.
- pliers
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2015
- Miasto:
Hej,
wie ktoś czy da się wyłączyć dostęp bezkluczykowy w Insigni 2015? Chodzi o to aby otwierał i zamykał auto pilotem i tylko nim.
wie ktoś czy da się wyłączyć dostęp bezkluczykowy w Insigni 2015? Chodzi o to aby otwierał i zamykał auto pilotem i tylko nim.
- Arkadius3
- Forumowicz
- Auto: Insignia Fl bi-t AT
- Kod silnika: A20DTR
- Miasto: Sępólno Krajeńskie
W menu nie znajdziesz. Jak masz bezkluczykowy to masz bezkluczykowy. Jedynie możesz guziki w klamkach odłączyć fizycznie
pytanie po co?
Ja akurat cenię sobie hands Free ale w Vel Satisie wystarczy że od auta odejdę i się samo zamyka A tutaj trzeba zawsze pamiętać.
Ja akurat cenię sobie hands Free ale w Vel Satisie wystarczy że od auta odejdę i się samo zamyka A tutaj trzeba zawsze pamiętać.
- darekk
- Użytkownik
- Auto: A-ST 2.0D: B-GS 2.0T
- Rok produkcji: 2021
- Miasto: Kielce
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
U mnie zamek sam się zamyka po 10 sekundach od zamknięcia drzwi
Ostatnio zmieniony 30 mar 2019, o 14:52 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum
- pliers
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTJ
- Miasto:
Jedni lubią, inni nie
Akurat w samochodzie innej marki znalazłem w menu opcję wyłączenia i troszkę byłem zaskoczony że w Insigni nie ma, lub jest jakoś dziwnie przetłumaczona i nie nie mogę zidentyfikować.
Dzięki za info.
Dzięki za info.
- Arkadius3
- Forumowicz
- Auto: Insignia Fl bi-t AT
- Kod silnika: A20DTR
- Miasto: Sępólno Krajeńskie
darekk pisze: ↑30 mar 2019, o 14:52U mnie zamek sam się zamyka po 10 sekundach od zamknięcia drzwiArkadius3 pisze: ↑30 mar 2019, o 14:18W menu nie znajdziesz. Jak masz bezkluczykowy to masz bezkluczykowy. Jedynie możesz guziki w klamkach odłączyć fizyczniepytanie po co?
Faktycznie doszukałem się tego w opcjach i uaktywnilem