--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKlapa bagażnika
- kozak
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Wrocław
Re: Klapa bagażnika
Czy ktoś się orientuje czy to jest naprawialne? http://www.e-opel.com.pl/czujnik-zabezp ... kombi.html
Czy w środku idzie przewód czy może jakaś plytka elektroniczna? Nie wiem czy rozcinac ta gumę bo tam mam chyba przetarcie.
Czy w środku idzie przewód czy może jakaś plytka elektroniczna? Nie wiem czy rozcinac ta gumę bo tam mam chyba przetarcie.
-
cwaniaczek
Witam. Mam problem z klapą elektryczną. Klapa się otwiera i po otwarciu opada. Czy może to być wina teleskopu hydraulicznego? (tego z prawej strony) Dziś w ASO wymienili mi lewy siłownik (akcja serwisowa) i pól dnia było ok, a teraz opada do połowy. Pomocy.
Ostatnio zmieniony 4 sty 2016, o 20:25 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie polskiej, poprawnej pisowni - Regulamin §5 pkt 8
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Lewy jest zdaje się zwykły,ja ostawiałbym pompę od tej klapy prawdopodobnie znajduje się tam zawór zwrotny i pewnie się zaciął.
-
krajes
Jedź do ASO z reklamacją, że po ich robocie zaczęło się tak dziać. U mnie było tak po tej akcji, że klapa w ogóle się nie podnosiła i próbowali mi wmówić, że to nie ich wina.
- radkor
- Użytkownik
- Auto: Mondeo Mk4 2.2 220KM
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
W ASO głupi nie są i będą wiedzieć, że przed wymianą było gorzej. Stary lewy siłownik już był słabszy z powodu wieku i koledze klapa opadała całkiem. Nowy lewy po wymianie jest mocniejszy i klapa opada do połowy bo nowy siłownik to "nadrabia". Nawet średnio rozgarnięty serwisant będzie wiedział, że winny jest prawy hydrauliczny siłownik, którego nawet nie dotykali wymieniając lewy.krajes pisze:Jedź do ASO z reklamacją, że po ich robocie zaczęło się tak dziać.
-
cwaniaczek
Przed wizytą wszystko było oki. Byłem w ASO jeszcze raz i na początku gość z serwisu mówił, że to nie ich wina i koniec. Jak już podeszliśmy do auta to już mówił, że może felerny siłownik mi założyli. Na jutro jestem umówiony w ASO. Jeszcze mówil mi, że może mało oleju mam w tym prawym siłowniku i to może być przyczyną. Jutro zdam relację.
Ostatnio zmieniony 4 sty 2016, o 21:16 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
- radkor
- Użytkownik
- Auto: Mondeo Mk4 2.2 220KM
- Rok produkcji: 2011
A to źle zrozumiałem. Myślałem, że wcześniej było źle, po wizycie w ASO OK a później "w pół źle". 
-
krajes
Idź w zaparte, że nic za mało oleju nie miałeś bo przed wizytą u nich działało i tyle. Wg mnie to jest tego typu akcja, że wsadzają Ci po kilku latach nowy nie wyrobiony teleskop a prawy już nieco wyrobiony nie może sobie poradzić swoją obecną, mniejszą już niż przy nowym aucie siłą i nie może ściągnąć klapy a Ty się kliencie bujaj i zapłać za kolejną część.
Mów, że działało przed wizytą u nich i nie interesują Cię tłumaczenia i mają to przywrócić do stanu pierwotnego.
Mów, że działało przed wizytą u nich i nie interesują Cię tłumaczenia i mają to przywrócić do stanu pierwotnego.
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Rok produkcji: 2017
Jak na moje lewy na który była/jest akcja serwisowa jest blokujący (ma uniemożliwić samoistne opadanie klapy) prawy do którego podłączony jest silniczek ma podnosić i opuszczać. Jeśli po wymianie klapa nadal opada samoistnie to jak na moje wina lewego.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
cwaniaczek
Witam. Jestem już po wizycie w ASO. Ponownie wymienili mi siłownik. Po jego wymianie nie minęło 2 minuty i klapa znowu opadła
Wróciłem do tych magików z ASO ponownie. Jak się okazało to odwrotnie mi zamontowali lewy siłownik. Poprawili swój błąd i było ok. Problem z tym, że zimno jest na zewnątrz i tak czy inaczej klapa opadnie jeśli auto stoi pod chmurką, tak reagują silowniki na mróz. Co do prawego siłownika to on jest tylko odpowiedzialny za podnoszenie i opadanie. Cała jego rola.
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Rok produkcji: 2017
Coś mi się wydaje, że bajki opowiadają z tym mrozem. Moja isia ostatnie 2 dni spędziła w temp poniżej -10 i działa wszystko ok. W siłownikach jest olej/smar który w tej temp zgęstnieje to jak na moje prędzej można się spodziewać, że klapa się nie podniesie lub nie opuści...
Ostatnio zmieniony 5 sty 2016, o 20:44 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
- fuli
- Użytkownik
- Auto: GSI
- Kod silnika: B20DTR
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Polska
- Otrzymał piwo: 1 raz
Moja stoi pod chmurą. Cały ten tydzień minusy od -16 do -10. Dzień w dzień dźwigana klapa i ani razu nie opadła. Dodam że przez 5 minut otwarta nawet na -10 bo pakowalem cały bagażnik i nic nie opadło 
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
-
wogo
odgrzeję trochę temat , mam ktoś pomysł co z tym zrobić ? ( wyłączone jest automatyczne blokowanie i przycisk w konsoli środkowej też nie pomaga )wogo pisze:koledzy mam pytanie , jak otworzyć klapę bagażnika po włączeniu zapłonu , za każdym razem muszę gasić auto.. jest to mega irytujące
-
perkusista
Mam pytanie bo wydaje mi się że klapa z automatycznym podnoszeniem i zamykaniem która mam u siebie zbyt wolno się zamyka i otwiera. Czy jest możliwość ustawienia szybkości czy to wina siłownika ze tak ociężale to działa.
U znajomego w Nissanie Murano klapa śmiga aż miło
U znajomego w Nissanie Murano klapa śmiga aż miło
Ostatnio zmieniony 28 sty 2016, o 20:03 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post przeniesiony. Proszę pisać posty w odpowiednich działach
Powód: Post przeniesiony. Proszę pisać posty w odpowiednich działach
-
Niedzwiedz
Nie ma możliwości i nie porównuj dwóch innych aut tylko dwa takie same.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
- sr_d
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0CDTI
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Oświęcim
perkusista Nie da się tego zmodyfikować w sterowniku. Problem polega na masie klapy i ciśnieniu pompy. Jedyna możliwość to wymiana pompy na mocniejszą.Teoretycznie da się to zrobić ale nie próbowałem w isi więc nie pomogę praktycznie.
-- 2 lut 2016, o 03:14 --
-- 2 lut 2016, o 03:14 --
Nic nie zrobisz... zabezpieczenie przed niekontrolowanym otwarciem klapy podczas jazdywogo pisze:odgrzeję trochę temat , mam ktoś pomysł co z tym zrobić ? ( wyłączone jest automatyczne blokowanie i przycisk w konsoli środkowej też nie pomaga )wogo pisze:koledzy mam pytanie , jak otworzyć klapę bagażnika po włączeniu zapłonu , za każdym razem muszę gasić auto.. jest to mega irytujące
-
wogo
grrrrrrrrrr... we wszystkich poprzednich autach miałem taką możliwość ( w tym astra j ) , co to za "mądry" wymyślił ?