--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSpryskiwacz tylnej szyby
-
Robakkk
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Kalisz/ Wlkp. płd.
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 3 razy
Re: Spryskiwacz tylnej szyby
Pytanie do posiadaczy ST przedlift- czy dysza spryskiwacza jest mgłowa,czy zwykła i czy jest możliwość regulacji kąta?
-
PandaNiel
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Bydgoszcz
Cześć, mam problem z niedziałającymi spryskiwaczami w Insigni A przed liftem kombi, nie działa ani przedni ani tylny, wycieraczki uruchamiają się normalnie natomiast na wyłączonym silniku z komory nie dolatuje do mnie nawet próba "brzęczenia" silniczka, w ostatnich dniach w moich okolicach temperatura utrzymuje się sporo poniżej zera więc prawdopodobnie zamarzł. Czy możliwe że po odmarznięciu silniczek zacznie działać czy brak jakiegokolwiek dźwięku wróży ze raczej nie zadziała i lepiej od razu kupić nowy?
Druga sprawa to czy ktoś sam ten silniczek wymieniał i mógłby podpowiedzieć jak to zrobić i czy taka wymiana jest w ogóle możliwa w warunkach przyblokowego parkingu?
Druga sprawa to czy ktoś sam ten silniczek wymieniał i mógłby podpowiedzieć jak to zrobić i czy taka wymiana jest w ogóle możliwa w warunkach przyblokowego parkingu?
-
SlawekJas
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Leicester
- Postawił piwo: 1 raz
a jednym kluczem te wszystkie 5 śrub, czy są różne?dzamej pisze: ↑31 lip 2019, o 08:25Jestem po wymianie.
A więc tak:
1) trzeba zdemontować całą lotkę:
- 3 śruby pod gumowymi zaślepkami
- 2 śruby pod plastikami bagażnika
2) podnieść delikatnie lotke bo trzyma się na uszczelce gumowej, która trzyma jak klej
3) odpiąć wtyczkę stopu
4) zsunąć spryskiwacz (na wcisk), zsunąć wężyk
5) zamontować wszystko odwrotnie
Numer spryskiwacza do kombi: 20980729 cena 15zł (dostępny tylko w magazynie w Niemczech - czas czekania ok 7 dni)
Jak ktoś montował dodatkowe oświetlenie bagażnika, to wyżej zdjęcie jak wygląda przewód z zaworkiem zwrotnym. Za zaworkiem polecam zamontować mały filtr paliwa do skuterów - by filtrował syf i nie zapchał dyszy. Średnica wewnętrzna wężyka - 3,5mm
Uwaga:
- mało miejsca na ręce - grunt to odpiąć wtyczkę stopu
- nie zapomnij odkręcić 2 śruby pod plastikami - ja nie odkręciłem bo myślałem, że to klipsy i połamałem - potem jak skręcałem to zalałem kropelką w żelu i niech sie samo sklei
- pomimo połamania tych zaczepów pod śruby wszystko stabilnie się trzyma