--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSiatka (przegroda) przedziału bagażowego
-
tomastomas1000
Re: Siatka (przegroda) przedziału bagażowego
czy ma ktoś zdjęcie jak powina wyglą siaTka w bagażniku - po prostu ta co kupiłem jest za szeroka na dole
edit:kolego: na forum obowiązują zasady poprawnej polszczyzny. Proszę zajrzeć do słownika !!!/peja-1991
edit:kolego: na forum obowiązują zasady poprawnej polszczyzny. Proszę zajrzeć do słownika !!!/peja-1991
-
seba969
- morfeo11
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Kraków
- Otrzymał piwo: 1 raz
Powiedz mi czy udało Ci się założyć zaślepkę? Mam ten sam problem i ta śruba uniemożliwia założenie zaślepki.DeDe pisze:Ja chciałbym zapytać, czy któryś z kolegów mógłby opisać i ewentualnie przesłać zdjęcie wnęki pod plastikami do mocowania siatki w podsufitce? Moja isia miała wcześniej kratkę po jej demontażu zostały dziury. Kupiłem już te plastiki ale nie mogę ich wsadzić ponieważ we wnęce jest śruba mocująca jakąś blaszkę. Uniemożliwia mi ona dociśnięcie plastiku do podsufitki. Na załączonym zdjęciu widać problematyczną śrubę.
-
MichalMisiek
Brakuje mi jednego zaczepu na szynie w bagażniku tak abym mógł zamocować siatkę w poprzek bagażnika. Na DIXI CAR nie mogę tego znaleźć, na Allegro też nie ma ;/ Jaka może być jeszcze nazwa tego zaczepu?
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Rozumiem, że mówimy o takim zaczepie ?
Jeśli tak, to ma on numer katalogowy 13158257; GM 1707963
http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/21/614/622/6279/
http://www.partsbase.org/parts/ope-1707886/
Jeśli tak, to ma on numer katalogowy 13158257; GM 1707963
http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/21/614/622/6279/
http://www.partsbase.org/parts/ope-1707886/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
MichalMisiek
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
-
Rybnik
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
- RadON85
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST 4x4
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wrocław
Może ktoś pomierzyć te rurki u siebie bo mam uszkodzoną siatkę z astry 3 i są dłuższe niż szerokość bagażnika insigni, wiec je skrócę i dorobię przegrodę z materiału.
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: Poznań
A co Ci pomierzyć?
Uchwyty i szyny flex masz?
Pozdro.,
MxW.
Wysłano z H815 za pomocą Tapatalk2.
Uchwyty i szyny flex masz?
Pozdro.,
MxW.
- RadON85
- Nowicjusz
Szyny i uchwyty mam, potrzebuje wymiar ze zdjęcia. Astra H ma 64cm dolny pałąk a górny 58cm, Astra J 54,5 przypuszczam ze insignia 56cm
-- 13 lut 2017, o 19:16 --
Zdjęcie końcówek nie jest proste, ja nawierciłem miejsca wgniecione punktakiem, z odrobiną wprawy nie przewierci się plastiku. W otworki psiknąłem smarem w sprayu i wyszły w miarę łatwo...
Zdjęcie końcówek nie jest proste, ja nawierciłem miejsca wgniecione punktakiem, z odrobiną wprawy nie przewierci się plastiku. W otworki psiknąłem smarem w sprayu i wyszły w miarę łatwo...
- mxw
- Zapaleniec
No, jaka ładna rozbiórka. Te końcówki w Astrze też są teleskopowe?
Wymiar po złożeniu siatki na pół nic Ci nie da - liczy się całkowita szerokość po rozłożeniu. W Insigni oba pręty mają tę samą długość (siatkę można założyć bez patrzenia gdzie jest góra, a gdzie dół - zawsze będzie ok).
Za jakiś czas mogę to Tobie zmierzyć, ale akurat teraz mam felgę (letnią) przypiętą do siatki, i pewnie chwilę tak podjeżdżę.
Natomiast jeżeli masz szyny i uchwyty to przecież sam możesz to sobie zmierzyć - i będziesz miał pod wymiar, nie?
Pozdro.,
MxW.
Wymiar po złożeniu siatki na pół nic Ci nie da - liczy się całkowita szerokość po rozłożeniu. W Insigni oba pręty mają tę samą długość (siatkę można założyć bez patrzenia gdzie jest góra, a gdzie dół - zawsze będzie ok).
Za jakiś czas mogę to Tobie zmierzyć, ale akurat teraz mam felgę (letnią) przypiętą do siatki, i pewnie chwilę tak podjeżdżę.
Natomiast jeżeli masz szyny i uchwyty to przecież sam możesz to sobie zmierzyć - i będziesz miał pod wymiar, nie?
Pozdro.,
MxW.
- RadON85
- Nowicjusz
Też są teleskopowe. W Astrze H góra i dół maja różne długości ale dłuższe są niż w insigni. Dlatego mogę je przyciąć. W Astrze J jest tak jak piszesz góra i dół są takie same ale o jakiś 1-2cm krótsze niż w isi. Oczywiście mogę zrobić to wg mojego pomiaru ale chciał bym porównać to z oryginałem. Wiec jak znajdziesz chwile to proszę zmierz mi długość połówki i długość po włożeniu jednej w druga ale jak jest luzem bo nie wiem czy jak już jest zamontowana czy trochę jeszcze nie zmniejsza długości żeby stawiać opór. Nie wiem czy to dobrze opisałem... ale z góry dzięki za wymiary...
-- 18 lut 2017, o 21:12 --
Przyciołem górną bo na razie mam dwie szyny, a dolna to górna z Astry H włożona w otwory do mocowania szyn dolnych. -- 18 lut 2017, o 21:29 --
Wniosek: pałąki z astry H można dopasować do insigni ale siatka nie będzie pasować bo jest za szeroka. Siatka z astry J jest Ok jak widać na zdjęciu ale pałąki są krótsze o jakieś 10-20mm. Ja kupiłem przegrodę z astry J z siatka boczna i 4 mocowaniami na szyny za 150zł i przegrodę z astry H z uszkodzona siatką za 50zł. Nie znalazłem na Allegro przegrody do Isi stąd ta kombinacja
-- 18 lut 2017, o 21:12 --
Przyciołem górną bo na razie mam dwie szyny, a dolna to górna z Astry H włożona w otwory do mocowania szyn dolnych. -- 18 lut 2017, o 21:29 --
Wniosek: pałąki z astry H można dopasować do insigni ale siatka nie będzie pasować bo jest za szeroka. Siatka z astry J jest Ok jak widać na zdjęciu ale pałąki są krótsze o jakieś 10-20mm. Ja kupiłem przegrodę z astry J z siatka boczna i 4 mocowaniami na szyny za 150zł i przegrodę z astry H z uszkodzona siatką za 50zł. Nie znalazłem na Allegro przegrody do Isi stąd ta kombinacja
- mxw
- Zapaleniec
@RadON85: no to jak już założyłeś, to masz wymiary i dasz sobie dalej radę.
Udało mi się w końcu swoją siatkę na chwilę zdjąć - ona jest teleskopowa na środku (w miejscu łączenia dwóch rurek) i łączna długość połączonych dwóch rurek (bez plastikowych szpikulców) to ok. 103 cm w stanie luźnym (gdy siatka leży na stole). Wiadomo, że te 103 cm trzeba ścisnąć o ok. 2.5-3 cm (tyle można), aby włożyć w mocowania i po zamocowaniu rurka będzie miała pewnie ~101 cm długości. To tak, gdybyś jeszcze potrzebował wymiary.
Natomiast same siatki do Insigni są dość drogie - ja akurat miałem za free w standardzie (łącznie z tą siatką wysuwaną do sufitu), ale widzę, że można kombinować i z pewnością komuś jeszcze się to przyda.
A sama siatka - bardzo przydatna rzecz na co dzień, polecam.
Pozdro.,
MxW.
Udało mi się w końcu swoją siatkę na chwilę zdjąć - ona jest teleskopowa na środku (w miejscu łączenia dwóch rurek) i łączna długość połączonych dwóch rurek (bez plastikowych szpikulców) to ok. 103 cm w stanie luźnym (gdy siatka leży na stole). Wiadomo, że te 103 cm trzeba ścisnąć o ok. 2.5-3 cm (tyle można), aby włożyć w mocowania i po zamocowaniu rurka będzie miała pewnie ~101 cm długości. To tak, gdybyś jeszcze potrzebował wymiary.
Natomiast same siatki do Insigni są dość drogie - ja akurat miałem za free w standardzie (łącznie z tą siatką wysuwaną do sufitu), ale widzę, że można kombinować i z pewnością komuś jeszcze się to przyda.
A sama siatka - bardzo przydatna rzecz na co dzień, polecam.
Pozdro.,
MxW.
- RadON85
- Nowicjusz
Dzięki. Jak by ktoś chciał doposażyć się w ASO to nie polecam. Przegroda ok 700zł + 4 szyny 4x100 zł + 8xśrub i 8x specjalne nakrętki 80zł + specjalne haczyki do mocowania przegrody 4x30zł do tego oryginalna siatka boczna to Ok 50zł.
- mxw
- Zapaleniec
Czyli łącznie w ASO szyny+śruby+haczyki+siatka (bez bocznej) = ~1300 zł. Nieźle. 
Pozdro.,
MxW.
Pozdro.,
MxW.
- RadON85
- Nowicjusz
Mój koszt to dwie szyny przykręcone dodatkowym oświetleniem lodowym 190zł + 4 haczyki na siatki 20zł, zestaw przegroda z astry j z siatka boczna i 4 mocowaniami do przegrody 150zł, druga siatka boczna w ASO 55zł, i uszkodzona przegroda z astry h potrzebna do przeróbki pałakow 50zl i 4 karabinki plastikowe do siatek bocznych 5 zł czyli razem 470zł. Gdyby dołożyć dwie dolne szyny musiał bym dożucic jakies 230zł co już daje 700zł. Na ebay'u mozna poszukać rozbudowanego zestawu ale raczej ciężko będzie zejść poniżej 200 euro. Tak wiec kombinowanie się opłaciło...
-- 20 lut 2017, o 16:59 --
Żona zabroniła mi ciąć w mieszkaniu, a brzeszczotem w piwnicy ciężko szło (brak gniazdek), wiec podłączyłem dremela do gniazdka 230 w aucie i dało radę
-- 20 lut 2017, o 16:59 --
Żona zabroniła mi ciąć w mieszkaniu, a brzeszczotem w piwnicy ciężko szło (brak gniazdek), wiec podłączyłem dremela do gniazdka 230 w aucie i dało radę
-
R1985
- Użytkownik
- Auto: ST 2.0T 4x4 Cosmo
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: SKMKraków
- Otrzymał piwo: 2 razy
Ja np kupuje na http://www.renimix.pl (możliwy odbiór osobisty części w Krk) (cena za szt)
Szyna flex - 94zl (w dixi spr 108zł z gr)
Haczyk - 4zl/szt
Uchwyt duzy (srebrny) - 24zl (dixi 29zl)
Siatka boczna - 46zl
Sruba ori to m5x20 stożek torx po 4,0zl jednakże ja kupiłem śrubę z nierdzewki m5x20 na krzyżak w casto po 1,13zl.
Ori blaszki m5 kosztują 4,50zl, jednakże ja kupiłem w sklepie moto po 1,40zl a ich oznaczenie "16100"
Siatka dzieląca na pałąkach - http://allegro.pl/przegroda-bagaznika-o ... 61271.html 200zl +kw
Szyna flex - 94zl (w dixi spr 108zł z gr)
Haczyk - 4zl/szt
Uchwyt duzy (srebrny) - 24zl (dixi 29zl)
Siatka boczna - 46zl
Sruba ori to m5x20 stożek torx po 4,0zl jednakże ja kupiłem śrubę z nierdzewki m5x20 na krzyżak w casto po 1,13zl.
Ori blaszki m5 kosztują 4,50zl, jednakże ja kupiłem w sklepie moto po 1,40zl a ich oznaczenie "16100"
Siatka dzieląca na pałąkach - http://allegro.pl/przegroda-bagaznika-o ... 61271.html 200zl +kw
Ostatnio zmieniony 21 lut 2017, o 17:37 przez R1985, łącznie zmieniany 3 razy.