--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------Popularny prezenter Richard Hammond jest fanem Opla - zobacz
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------Popularny prezenter Richard Hammond jest fanem Opla - zobacz
--------------------
----------------

Obniżanie lusterka kierowcy podczas cofania?
-
- Nowicjusz
- Auto: Insigna 2.0 Turbo x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Gdynia
Obniżanie lusterka kierowcy podczas cofania?
Moi Mili zastanawiam się nad taką modyfikacją ponieważ przy lusterkach pasażera to funkcjonuje a czy przy lusterku kierowcy udałoby się tak zmodyfikować system że przy wrzuceniu wstecznego opuszczały by się tak jak lusterko pasażera?
- Rooff_
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 7 razy
- Otrzymał piwo: 61 razy
Re: Obniżanie lusterka kierowcy podczas cofania?
Jeden z kolegów pisał, że u niego się opuszczają oba. Ale z tego co kojarzę, to on miał kierownicę po złej stronie i lusterko pasażera wymieniane.
Ale żeby to zrobić samym programowaniem to nikt nie próbował. Mam przekonanie, że się nie da - a przynajmniej nie tak, jak to się robi w grupie VAG (kodowaniem).
Ale żeby to zrobić samym programowaniem to nikt nie próbował. Mam przekonanie, że się nie da - a przynajmniej nie tak, jak to się robi w grupie VAG (kodowaniem).
- Fede
- Użytkownik
- Auto: czarny sedan, 205KM
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
Hmm, u mnie opuszczają się oba podczas cofania, 2009 rocznik. Auto z polskiego salonu, więc kierownicę raczej miało od początku z dobrej strony... 

-
- Nowicjusz
- Auto: Insigna 2.0 Turbo x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Gdynia
-
- Użytkownik
- Auto: Insignia A 2.0
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Kartuzy
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 1 raz
A podpowie ktoś w jakich wersjach się opuszcza same lusterko? W mondeo jak dobrze pamiętam, jeśli fotele były pełna elektryka to oba lusterka się opuszczały, a insignia? Ktoś wie co, jak i dlaczego?
- Rooff_
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 7 razy
- Otrzymał piwo: 61 razy
Była o tym dywagacja na forum. Chyba tylko jeden kolega (może i kolega @Fede - nie chce mi się sprawdzać
) miał oba, reszcie opuszcza się tylko pasażera.

- Fede
- Użytkownik
No u mnie idą w dół oba, ale w dyskusji raczej nie brałem udziału, więc może być nas dwóch
jak pisałem: rocznik 2009, cosmo sedan, fotel kierowcy z pamięcią + pasażera z częściową elektryką. Oba lustra mają też fotochrom, jeśli to istotne.

- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 46 razy
- Kontakt:
Masz to auto od nowości? Nie było takich konfiguracji, ani obu luster składających się ani obu luster z fotochromem.
Jeśli nie jesteś pierwszym właścicielem to może poprzedni zrobił przeróbkę? Jak zdekodujesz VIN to takie opcje widnieją w wyposażeniu?
Jeśli nie jesteś pierwszym właścicielem to może poprzedni zrobił przeróbkę? Jak zdekodujesz VIN to takie opcje widnieją w wyposażeniu?
Moje prace: HMI2.5: HMI2.5 w IntelliLink MY2014 Bluetooth: Bluetooth CD300 CD400 CD500 DVD800 NAVI600 NAVI900
Joy: Joy do radia CD500 DVD800 NAVI600/900
Joy: Joy do radia CD500 DVD800 NAVI600/900
- Fede
- Użytkownik
DWH
LUSTERKO ZEWNĘTRZNE LEWA STRONA & PRAWA STRONA, RC, ELEKTRYCZNE, PODGRZEWANE, DODATKOWO SZEROKIE POLE WIDZENIA/KIEROWCA, ELEKTRYCZNIE SKŁADANE Z CZUJNIKIEM ŚWIATŁA/KIEROWCA, WYPUKŁE/PASAŻERMIRROR O/S LH & RH, RC, ELEC, HEAT, AUX WFOV/DRVR, PWRFOLD LT SENS/DRVR, CNVX/PASS
Takie opcje znalazłem w VIN. Jestem drugim właścicielem, kupiłem auto jako poleasingowego 3-latka od firmy i właściciela, których znam i nie sądzę, żeby celowo ktoś tam grzebał przy tym
LUSTERKO ZEWNĘTRZNE LEWA STRONA & PRAWA STRONA, RC, ELEKTRYCZNE, PODGRZEWANE, DODATKOWO SZEROKIE POLE WIDZENIA/KIEROWCA, ELEKTRYCZNIE SKŁADANE Z CZUJNIKIEM ŚWIATŁA/KIEROWCA, WYPUKŁE/PASAŻERMIRROR O/S LH & RH, RC, ELEC, HEAT, AUX WFOV/DRVR, PWRFOLD LT SENS/DRVR, CNVX/PASS
Takie opcje znalazłem w VIN. Jestem drugim właścicielem, kupiłem auto jako poleasingowego 3-latka od firmy i właściciela, których znam i nie sądzę, żeby celowo ktoś tam grzebał przy tym