Czołem
Mam pewien problem ciężki dla mnie do zdiagnozowania.
Otóż problem polega na tym, że już od dawien dawna tzn nie cały rok słyszę jakby dzwiek szurania ? jest on zauważalny tylko podczas puszczania nogi z gazu zwłaszcza po spadaniu obrotów po tym właśnie wciskaniu gazu tzn. jadę załóżmy sobie na 1 wrzucam 2 i daje gazu do 3k obrotów i gdy puszcze nogę z gazu i spadają obroty slyszę delikatne szuranie, tak na każdym biegu jest 1/2/3/4 powyżej nie zauważyłem chyba, wcześniej dostałem diganozę od mechanika, że to łożysko z piastą, zmienili nic to nie dało ... może i było do roboty, ale nie to było przyczyną, zimny czy ciepły silnik bez znaczenia, jest tak już prawie od roku mam wrażenie, że delikatnie ten dzwiek jest coraz bardziej slyszalny, ale pewny nie jestem ( moja dziewczyna też ten dzwiek słyszy).
Chciałbym w końcu pozbyć się tego problemu tym bardziej, że planuje dłuższy trip niedługo tym autem tzn po europie, dystane 300-600-1500km nie robią wrażenia, ale jeśli słyszę taki dzwiek to cos w koncu moze rypnąć ...
Dacie jakieś rady ? mechanikiem nie jestem, a wiecie jak to jest jak sie pojdzie do mechanika ... fajnie by cokolwiek mieć pojęcia co to może być, martwię się czy to nie skrzynia biegów np... a to droga zabawa, choć wchodzą biegi tak jak i rok temu nie widzę raczej roznicy.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSzuranie ?
-
Eyell95
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Kielce
-
Eyell95
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Kielce
Re: Szuranie ?
za mojej kadencji nie, a mam go półtora roku, aczkolwiek jak wpisze w google objawy dwu masa to w sumie nie odczuwam nic takiego choć mechanikiem nie jestem to też nie jestem na 100% pewien