Witam
2 miesiace temu stalem sie wlascielem Isi 2.0T 4x4 2015, dzis poczulem pierwszy raz ze zbliza sie czas na wymiane klockow i tarcz . Z tego co sie orrientuje to sa ori , generalnie robie kolo 25-30 tysi rocznie i jezdze dosc dynamicznie , autostrady i miasto 60/40 - czy mozecie cos dobrego zasugerowac? Zimmerman?Moze cos tanszego ale dobrego? Dzieki serdecznie
https://allegro.pl/tarcze-klocki-zimmer ... ebbaedba79
Pozdrawiam
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuTarcze i klocki do 2.0T 250KM polift
-
Cshv
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0T 4x4
- Kod silnika: A20NFT
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Warszawa
Tarcze i klocki do 2.0T 250KM polift
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2018, o 00:07 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par 5 pkt 8
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par 5 pkt 8
-
marcin.1987
- Zapaleniec
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 13 razy
Re: Tarcze i klocki - pytanie o rekomendacje
Tarcze są polecane, ale klocki bierz lepsze. Napewno masz 321mm? Polift miał już chyba 337mm.
-
marcin.1987
- Zapaleniec
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 13 razy
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Re: Tarcze i klocki - pytanie o rekomendacje
2.0 Turbo poliftowe od 2014 - przód 337 mm, tył 315 mm. Ile razy można wałkować to samo?
Żadne OPC nie miało 337 mm.... To jest system TRW, przed liftem w zwykych V6 260 KM, po lifcie w każdej 2.0 250 KM (obojętnie 4x4 czy FWD). Zwany także Bremssystem 17"+ kod J62.
Miałem identyczną Insię i identyczny profil jazdy jak autor pytania. Ori starczyły u mnie z przodu na 25 tys. km klocki (zużycie), a tarcze wymienione po 50 tys. km. Tył klocki na 50 tys. km, tarcze ok. Nic się nie skrzywiło na ori, żadnego bicia. Po prostu zużycie. Ori klocki idą szybko. Tarcze przód po 50 tys. km zeszły poniżej minimalnej grubości, więc poszły do wymiany. Wpływ na zużycie ma masa auta i fakt niejednego hamowania na autostradzie, gdy trzeba było zwolnić z 200 -> 100. Na pewno są lepsze, ale miałem doświadczenie tylko z ori i piszę jak to wyglądało.
Aha - przód oryginały takie jak na pierwszy montaż. Bo są jeszcze "oryginały posprzedażne". Takie klocki dostałem z tyłu i potrafiły piszczeć.
M.
Żadne OPC nie miało 337 mm.... To jest system TRW, przed liftem w zwykych V6 260 KM, po lifcie w każdej 2.0 250 KM (obojętnie 4x4 czy FWD). Zwany także Bremssystem 17"+ kod J62.
Miałem identyczną Insię i identyczny profil jazdy jak autor pytania. Ori starczyły u mnie z przodu na 25 tys. km klocki (zużycie), a tarcze wymienione po 50 tys. km. Tył klocki na 50 tys. km, tarcze ok. Nic się nie skrzywiło na ori, żadnego bicia. Po prostu zużycie. Ori klocki idą szybko. Tarcze przód po 50 tys. km zeszły poniżej minimalnej grubości, więc poszły do wymiany. Wpływ na zużycie ma masa auta i fakt niejednego hamowania na autostradzie, gdy trzeba było zwolnić z 200 -> 100. Na pewno są lepsze, ale miałem doświadczenie tylko z ori i piszę jak to wyglądało.
Aha - przód oryginały takie jak na pierwszy montaż. Bo są jeszcze "oryginały posprzedażne". Takie klocki dostałem z tyłu i potrafiły piszczeć.
M.
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: Tarcze i klocki do 2.0T 250KM polift
Zainwestuj w:
- przód - Zimmermann Sport + klocki Hawk Performance HPS lub Galfer Sport FDT 1055 lub EBC Yellow Stuff
- tył - Zimmermann + klocki Hawk Performance HPS lub Galfer Sport FDT 1055 lub EBC Yellow Stuff
Te zestawy są sprawdzone przy dynamicznej jeździe i pracują znakomicie, zachowując dość długą żywotność.
Oczywiście przed oraz po montażu należy przeprowadzić pomiar bicia oraz odpowiednio dotrzeć zestaw.
- przód - Zimmermann Sport + klocki Hawk Performance HPS lub Galfer Sport FDT 1055 lub EBC Yellow Stuff
- tył - Zimmermann + klocki Hawk Performance HPS lub Galfer Sport FDT 1055 lub EBC Yellow Stuff
Te zestawy są sprawdzone przy dynamicznej jeździe i pracują znakomicie, zachowując dość długą żywotność.
Oczywiście przed oraz po montażu należy przeprowadzić pomiar bicia oraz odpowiednio dotrzeć zestaw.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014