Ale po co wiedzieć wszystko? Mądrale.. Pfff...
Ja też wielu rzeczy nie wiem- po to mam Was na forum, aby się dowiedzieć.
A wy ze śmiechu leżycie jak ja wpadnę z pytaniem "gdzie ja mam przepustnicę?" - gdy w poprzednim aucie znalazłam tj wiedziałam gdzie, a w Insigni w tym samym miejscu nic nie ma
marcin.1987 pisze: ↑14 sie 2019, o 11:21
Tak, warsztat ma rabat na zakup. I myślisz, że to co zaoszczędzi na zakupie materiału odda Tobie? W jakim Ty świecie żyjesz? Kupi taniej, ale Ciebie i tak policzy rynkowo. I zmień sprzedawcę, bo też nie ma bladego pojęcia o asortymencie. Rozmiarów układów hamulcowych w samej tylko Insignii A są 4 (słownie cztery) - J60, J61, J62, J63 z czego 4 rodzaje tarcz przednich i dwa rodzaje tylnych.
Wydaje mi się że nie zrozumiałeś. Wg mnie to chodziło o to że w warsztacie dostaje się rabat, więc nie wychodzi zbytnio drożej niż gdyby samemu w internecie kupować. Ja np w ASO Opla dostaję od 30% do 55% na części. Wg mnie to o tym kolega mówił. W moim miejskim serwisie też dużo dostaję na części, a jak wpadam z jakąś głupotą , jak wymiana żarówek, piór wycieraczek czy doraźne przeszarpanie auta to nie płacę za robotę nic. Jak kupowałam przez nich elektrozawory zfr to nawet mi pan pokazał że musi coś dorzucić bo musi i do ceny jaką on miał na fakturze doliczył mi 5zł do każdego elektrozaworu. To na allegro nikt nie będzie elektrozaworów sprzedawał dla zarobku 5zł na sztuce