mi nie przeszkadza - zawsze lubiłem twardsze zawieszenie. Zależy jeszcze jakie masz ciśnienie w oponach - ja przy 2,5 nie narzekam.Zgadza się...ale jazda jak wozem drabiniastymosobiście jeżdżę na Tour.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuFlex Ride info ogólne
-
steq
Re: Flex Ride info ogólne
-
tomkod
- Użytkownik
- Auto: Seat Altea
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Ja u siebie ustawiłem w ustawieniu Sport "tylko" sportowy układ kierowniczy i sportowe osiągi silnika(czy jak to sie tam nazywa) ale odznaczyłem sportowe zawieszenie. Niestety to i tak nic nie przyniosło bo w porównaniu z normalnym trybem auto jest sztywne jak woź drabiniasty. Jakis bug czy co?
-
czaki
Przód 2.2 tył 2.0 obojetnie czy lato czy zima.steq pisze:mi nie przeszkadza - zawsze lubiłem twardsze zawieszenie. Zależy jeszcze jakie masz ciśnienie w oponach - ja przy 2,5 nie narzekam.Zgadza się...ale jazda jak wozem drabiniastymosobiście jeżdżę na Tour.
-
steq
to Ty kolego jeździsz na pół-flakuPrzód 2.2 tył 2.0 obojetnie czy lato czy zima.
-
czaki
Proponuje zapoznać się z Instrukcja obsługi >Dane techniczne>Ciśnienie w oponachsteq pisze:to Ty kolego jeździsz na pół-flaku
-
steq
Wyluzuj, nie musisz sie unosić - więcej poczucia humoruczaki pisze:Proponuje zapoznać się z Instrukcja obsługi >Dane techniczne>Ciśnienie w oponachsteq pisze:to Ty kolego jeździsz na pół-flaku

-
Bero
czy auto z zawieszeniem FlexRide (ale bez dodatków typu OPC czy Sport) ma taką samą wysokość jak zwykłe standardowe zawieszenie?
Sent from my iPhone
Sent from my iPhone
-
Grzegorz
Tak, taką samą wysokość.
Przynajmniej u mnie nic się nie obniża po naduszeniu przycisku Sport.
Ja w letnich mam 2,6 wszędzie. W zimówkach 2,3. W zimówkach jak miałem więcej to miałem gorszą przyczepność na śniegu, więc zszedłem do 2,3 bara
Przynajmniej u mnie nic się nie obniża po naduszeniu przycisku Sport.
Ja w letnich mam 2,6 wszędzie. W zimówkach 2,3. W zimówkach jak miałem więcej to miałem gorszą przyczepność na śniegu, więc zszedłem do 2,3 bara
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Naciśnięcie sport nie obniża ,a jedynie utwardza zawieszenie
-- 4 mar 2015, o 16:21 --
-- 4 mar 2015, o 16:21 --
Trzeba by zobaczyć w vinie.U mnie jest obniżoneBero pisze:czy auto z zawieszeniem FlexRide (ale bez dodatków typu OPC czy Sport) ma taką samą wysokość jak zwykłe standardowe zawieszenie?
-
Pruski
- Użytkownik
- Auto: Insignia 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
XJ2 = OBNIŻONE PODWOZIE SPORTOWE
coś takiego? I to jest -20mm tak?
Kurde u mnie na zimowkach 17" jakoś słabo to -20 wygląda, może na letnich rolkach będzie lepiej
Kurde u mnie na zimowkach 17" jakoś słabo to -20 wygląda, może na letnich rolkach będzie lepiej
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Tak.pitrro131 pisze:XJ2 = OBNIŻONE PODWOZIE SPORTOWE
-
Maximus37
Ja osobiście cały czas jeżdżę na standardzie, czasami załączam tryb SPORT. Mam jednak pytanie, co oznacza użycie przycisku TOUR ? Wśród mechaników każdy mówi co innego. Na forum również widzę że nikt na tym raczej nie jeździ. Kto wie dokładnie co powoduje wciśnięcie tego przycisku?
-
marcinsobi
według mnie jest troszkę bardziej komfortowo ( o ile jazdę na 20 można nazwać komfortem
) zawieszenie jakby
bardziej się bujało,różnica jest naprawdę bardzo delikatna w stosunku do standardu ,ja używam tego tylko na autostradzie .W mieście nie czuć żadnej różnicy według mnie
bardziej się bujało,różnica jest naprawdę bardzo delikatna w stosunku do standardu ,ja używam tego tylko na autostradzie .W mieście nie czuć żadnej różnicy według mnie
-
Fenins
Ja wtrące swoje 3 grosze. Nie jeżdże na 20 to po pierwsze
mam na zimę 17 a na lato 18, na sporcie auto jest sztywniejsze, skrzynia trzyma niższy bieg (w automacie) , kierownica chodzi ciężej...
tour - w moim odczuciu jest różnica na dziurach, przy spokojnej trasie 80-100 km/h. Auto jest "miększe" i czuć przy gwałtownych ruchach kierownicą, że bardziej się buja.
Jak nie masz nic włączone jest to tryb normal gdzie auto samo sobie dobiera parametry jazdy.
tour - w moim odczuciu jest różnica na dziurach, przy spokojnej trasie 80-100 km/h. Auto jest "miększe" i czuć przy gwałtownych ruchach kierownicą, że bardziej się buja.
Jak nie masz nic włączone jest to tryb normal gdzie auto samo sobie dobiera parametry jazdy.
-
renov6
zawieszenie flexride
Witam serdecznie to mój pierwszy post więc proszę wybaczcie, proszę o pomoc a mianowicie samochód posiadam od 10 dni 2.0 cdti 160km rok 2010 przebieg 98000 stan naprawdę ładny poza kilkoma szczegółami (np. fotel kierowcy pół skóra), mój problem polega na tym iż po zmianie zawieszenia na TOUR nie czuje żadnej różnicy po wybraniu SPORT jedyna różnica to zmiana podświetlenia zegarów na czerwono.
Albo ja jestem jakiś dziwny albo to nie działa albo to takie jest!!
Pozdrawiam i proszę o poradę.
Albo ja jestem jakiś dziwny albo to nie działa albo to takie jest!!
Pozdrawiam i proszę o poradę.
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Re: zawieszenie flexride
Na sport na pewno jest znacznie twardziej, na tour ja czuję że bardziej buja ale nie wszyscy czują różnicę. Trzeba przede wszystkim sprawdzić czy masz zaznaczone wszystkie opcje w ustawieniach pojazdu bo może masz tylko odfajkowane podświetlenie dlatego nie czujesz różnicy.
-
renov6
Re: zawieszenie flexride
Witam i bardzo dziękuję posiadam radio CD400 w którym to mam wpływ na ustawienia tylko trybu SPORT i mam zaznaczone wszystkie trzy możliwości.
-
Din7
Jaką masz skrzynię automat czy manualną ? Przy włączonym SPORCIE w automacie pierwsze co da się zauważyć za wyjątkiem zmiany oświetlenia to to, że skrzynia przeciąga troszkę na każdym biegu. Co do zawieszenia (tłumienia amortyzatorów) to na SPORCIE po dziurach faktycznie jest odczuwalna różnica. Zrobisz parę kilometrów to wyczujesz różnicę chyba, że masz coś nie tak (czego nie życzę)