--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Stuki hałas w zawieszeniu

ODPOWIEDZ
Krzak
Nowicjusz
Auto: Insignia OPC
Kod silnika: A28NER
Rok produkcji: 2011
Miasto: Rzeszów

Re: Stuki hałas w zawieszeniu

Post autor: Krzak » wczoraj, o 06:38

Witam, ja mam ciekawą informację dla wszystkich, którzy borykają się ze stukami przy Flexride (i nie tylko), miałem podobny problem w swojej Insignii A OPC, stuki z prawej strony z przodu, przy niewielkich prędkościach na nierównościach słyszalne głównie gdy koło opadało w dół (np. wpadało do dziury czy opadało do zagłębienia jak studzienka czy coś) wymieniłem wszystko co się dało, oprócz amortyzatorów i nic to nie dało aż zacząłem słyszeć szumienie podczas jazdy i okazało się że łożysko przedniego prawego koła kończy swój żywot. Oddałem samochód do warsztatu, wymieniono piastę i okazało się, że oprócz szumienia, nie słychać także stuków :). Przypuszczam że, albo luz na kończącym się łożysku wydawał takie dziwne dźwięki, albo może coś było niedokręcone przy przednim prawym kole np. zacisk albo może sama piasta miała luz...

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie + układ hamulcowy”