Panowie i Panie, za co odpowiada sensor zawieszenia IDS, zamontowany jest przy kolumnie McPersona.
U mnie zf sachs 002455000047
Borykam się z problemem prawdopodobnie uszkodzonej wiązki przy prawym kole (wyświetla się komunikat "Układ zawieszenia"), jest zamówiona i czekam, ale przy okazji problem też jest z lampą po tej samej stronie, tak jakby było to połączone ze sobą, AFL w lampie z błędem od amorka.
Piny we wtyczkach czyste.
Około 3 lat temu urwałem taką plastikową płytkę przy wahaczu (Lewa strona) i dopóki jej nie przykleiłem to był błąd niedziałającego systemu AFL.
Tu jest jakby podobnie tylko że to druga strona. Przetwornica jest OK bo ona działa na zasadzie działa-spalona a światło czasami świeci a czasami nie.
Zastanawiam się czy wymiana samej wiązki pomoże czy szykować się na grubszą robotę.
Zastanawia mnie za co odpowiedzialny jest ten czujnik Sachsa i czy ma jakiś wpływ na system AFL.
Trochę dziwne by było gdyby świecenie ksenona uzależnione było od jakiegoś komponentu przy zawieszeniu, ale po ostatnich przejściach ze zgnitym modułem martwej strefy już niczego w Oplu nie jestem pewien.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSensor zawieszenia IDS
-
adammKielce
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Kielce