Witajcie, Pacjent Insignia OPC MY 2011. Pojawił mi się komunikat - sprawdź układ zawieszenia. Sprawiłem błędy i jest błąd C0580 Obwód siłownika przedniego prawego amortyzatora- obwód przerwany - stale. Więc sobie myślę jakieś przewody, więc zdjąłem koło odpiąłem wtyczkę od amortyzatora i zmierzyłem czy rezystancja się zgadza wyszło ok 2,45ohm. Posprawdzałem resztę kostek przy kole ale żadna nie jest uszkodzona, i zmierzyłem czy na kostce przypiętej do sanek czy opór amortyzatora się zgadza i jest taki sam. Sprawdziłem porównawczo rezystancje amortyzatora lewego i wychodzi bardzo podobnie 2,30ohm. Czy ktoś posiada schemat wiązki, bądź mógłby posunąć pomysł co może być nie tak?
UP
Zmierzone do kostki zaznaczonej na czerwono.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

C0580 IDS FLEXRIDE
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Legnica
-
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Re: C0580 IDS FLEXRIDE
Miałem rozpiętą to okrągłą wtyczkę żeby przeczyścić. Po psiknięciu spray kontakt i dmuchnięciu powietrzem z kompresora bolec w wtyczce odpadł. Te kable potrafią się przełamać w środku.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Legnica
Błąd dalej się pojawia po odpięciu kostki, po skasowaniu powraca, mierzyłem rezystancję na tym przewodzie co zaznaczyłem na foto, i jest 2,4 ohm, ruszałem przewodami i dalej lipa, przejście przez przewód jest rezyst prawie 0, także raczej nie jest to problem przewodu 

-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST OPC-Line
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Iława
Cześć Mati, poradziłeś sobie z tym problemem? Mam to samo od niedawna, wszystko działa jak należy tylko wyskakuje właśnie ten błąd..
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2025, o 03:46 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.