Witam, pytano odnośnie ewentualnego modułu odpowiedzialnego za hamulec postojowy elektryczny. Odgrzybiałem dzisiaj klimę i widocznie za późno włączyłem nawiew, piana w układzie się skropliła i woda zaczęła lecieć na dywaniki. Po tym, zauważyłem, że wywalił błąd hamulca postojowego, nie reaguje na przycisk, na pulpicie widnieje żółta kontrolka odpowiedzialna za problem z hamulcem. Macie jakiś pomysł co mogło się zalać, bądź zawilgocić, że wywala ten błąd?
Wcześniej nic takiego nie było także mechanicznie wykluczam jakąkolwiek usterkę, zalało od strony kierownicy tam gdzie jest skrzynka z bezpiecznikami i modułami czyli przy lewej nodze.
Pacjent Opel Insignia 2.0 CDTI 160km 2009r.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

Hamulec postojowy elektryczny, moduł?
-
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 15 razy
Re: Hamulec postojowy elektryczny, moduł?
Bezpiecznik , kiedyś zrobiłem to w maździe pół samochody rozebrałem a to takie małe coś 
Dodano po 16 sekundach:
Bezpiecznik , kiedyś zrobiłem to w maździe pół samochody rozebrałem a to takie małe coś

Dodano po 16 sekundach:

-
- Nowicjusz
- Kod silnika: A14NET
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Bielsko-Biała
- Otrzymał piwo: 1 raz
Trzeba by zdjąć boczek od konsoli i zobaczyć czy nie poleciało na wtyczkę od wiązki konsoli z przodu (przed lewarkiem się wpina).
Tam bardzo blisko idą kanały wentylacyjne na tylne siedzenia i być może zalało...
Poszukaj na forum "Demontaż konsoli środkowej" i będzie pokazane co i jak.
Sprawdziłem bo akurat rozgrzebałem konsolę.
No trzebaby konkretnie zalać żeby zrobić zwarcie
Tam bardzo blisko idą kanały wentylacyjne na tylne siedzenia i być może zalało...
Poszukaj na forum "Demontaż konsoli środkowej" i będzie pokazane co i jak.
Sprawdziłem bo akurat rozgrzebałem konsolę.
No trzebaby konkretnie zalać żeby zrobić zwarcie

-
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Iława
- Postawił piwo: 11 razy
Dziękuje Wam za odpowiedzi, szczególnie adikmag za takie zaangażowanie. Przy takich temperaturach zdjąłem osłony i przeczekałem, widocznie wszystko przeschło bo działa teraz normalnie
. Pozdrawiam Panowie!