IA Lift.
Zawieszenie XJ6.
W styczniu wymienił mi mechanik poduszki MCP przód bo potrafiły skrzypieć przy manewrowaniu na parkingu.
Od razu po wymianie z kolei pojawiło się ,,stukanie" przy kręceniu kierownicą na parkingu. Ściśnięcie poduszek ręką i stuków brak.
Po tygodniu poduszki poszły na reklamację i założono mi kolejne, nowe.
Efekt? Zero zmian.
Za tydzień jadę znowu do mechanika bo zrobiło się ciepło i ,,terkoczą" coraz bardziej przy kręceniu kierownicą tak do prędkości 5-10km/h.
Poduszki marki FEBI bodajże.
Po VINie jak zadaję pytania hurtowniom to każda wskazuje mi, że pasującą częścią będą te same poduszki FEBI.
Czy ja mam takiego niefarta i trafiam na wadliwe produkty czy faktycznie do XJ6 są jakieś inne?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPoduszki MCP przód- pukanie
- Mateo
- Zapaleniec
- Auto: SKODA OCTAVIA RS
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 28 razy
Re: Poduszki MCP przód- pukanie
A są TYLKO Febi, albo to materiał półkowy, a na wszystko inne trzeba czekać i cena też inna? być może lepiej zamówić, poczekać, wymienić i cieszyć się, że to nie FEBI? 
- Citek
- Użytkownik
- Auto: Jeep Cherokee KL
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Lublin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Nie mam pojęcia. W hurtowniach każdy tylko FEBI i FEBI. Może faktycznie poszukać zamiennika innego producenta.
W ASO krzyknęli 600zł za sztukę oO
W ASO krzyknęli 600zł za sztukę oO
- Mateo
- Zapaleniec
Miałem ten sam dylemat jak robiłem rozrząd, wymieniać pompę wody/zostawiać zdecydowałem, ze jak już wszystko rozkopane to koszt samej pompy mnie nie powali - wymieniłem. Był jeszcze dylemat: oryginał/zamiennik, oczywiście wziąłem zamiennik i... 1,5 miesiąca po wymianie rozrządu wymieniam pompę na oryginalną a zamiennik reklamuję (wywala mi błąd przy wyższych temp. zewnętrznych, cewka-emulator zastępująca sprzęgło -w zamienniku pompa jest na sztywno, bez sprzęgła - nie trzyma zadanych parametrów) nie twierdzę, że wszystkie zamienniki tak mają, ale widzę po sobie że czasem lepiej dopłacić, a w efekcie końcowym człowiek jest mądrzejszy i nie traci na niepotrzebnym rozbieraniu (kosztach robocizny itp).
- Citek
- Użytkownik
- Auto: Jeep Cherokee KL
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Lublin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Tak ale rozrząd to nie kawałek gumy na amortyzatorze. Za oryginalne amory płaciłem 550zł/szt- ok, zamienników do mojego zawieszenia XJ6 nie było więc przebolałem. Ale 600zł za kawałek gumy to już przesada. A wymiana to 15min korzystając z podnośnika.
Odezwał się ktoś na facebooku i napisał, że tez ma XJ6 i rok temu wymieniał na poduchę marki Kayaba i zero problemów.
Chyba pójdę tym tropem
A FEBI na reklamację znowu.
Odezwał się ktoś na facebooku i napisał, że tez ma XJ6 i rok temu wymieniał na poduchę marki Kayaba i zero problemów.
Chyba pójdę tym tropem
A FEBI na reklamację znowu.
- Mateo
- Zapaleniec
No ASO to ma ceny z kosmosu, ale być może po numerze znajdziesz coś w sieci w normalnej cenie