--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
---------------------VIII ZLOT Insignia Club Polska 24-26.09 - fotorelacja
--------------------
---------------- Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Flex Ride info ogólne

ODPOWIEDZ
xul
Klubowicz
Posty: 1439
Rejestracja: 19 kwie 2018, o 06:20
Auto: Insignia OPC
Kod silnika: A28NER
Rok produkcji: 2013
Miasto: Katowice (okolice)
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 41 razy

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: xul » 19 cze 2021, o 21:13

https://workshop-manuals.com/vauxhall/a ... _or_c0605/ - wygląda na błąd komunikacyjny, potrzebny dokładniejszy kod błędu

Davidof90
Forumowicz
Posty: 59
Rejestracja: 25 paź 2020, o 11:10
Auto: Opel Insignia 1
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2010
Miasto: Nowy Sącz

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Davidof90 » 20 cze 2021, o 08:44

Dokładniejszy kod błędu to znaczy ? C0600?

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka



Awatar użytkownika
Rooff_
Klubowicz
Posty: 3672
Rejestracja: 4 lut 2017, o 08:24
Auto: Insignia ST przedlif
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 92 razy

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Rooff_ » 20 cze 2021, o 09:11

Po C0600 są jeszcze 2 znaki - one mówią o przyczynie pojawienia się błędu. Zoabcz w linku, który podał @xul.

Davidof90
Forumowicz
Posty: 59
Rejestracja: 25 paź 2020, o 11:10
Auto: Opel Insignia 1
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2010
Miasto: Nowy Sącz

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Davidof90 » 20 cze 2021, o 09:38

Nie mam takich znaków, tylko c0600

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Rooff_
Klubowicz
Posty: 3672
Rejestracja: 4 lut 2017, o 08:24
Auto: Insignia ST przedlif
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 92 razy

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Rooff_ » 20 cze 2021, o 10:50

U Ciebie w oprogramowanie interface jest on odrazu przetłumaczony. O ile dobrze rozumiem to będzie:
DTC C0600 0A: Right Front Acceleration Sensor Circuit Too Slow Transitions
Zobacz tu:
https://opel.7zap.com/en/car/g09/p/12/30-1/
Zainteresuj się oczywiście czujnikiem i przewodami z odpowiedniego miejsca ;)

Davidof90
Forumowicz
Posty: 59
Rejestracja: 25 paź 2020, o 11:10
Auto: Opel Insignia 1
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2010
Miasto: Nowy Sącz

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Davidof90 » 20 cze 2021, o 11:33

Nie działa link

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Rooff_
Klubowicz
Posty: 3672
Rejestracja: 4 lut 2017, o 08:24
Auto: Insignia ST przedlif
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 92 razy

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Rooff_ » 20 cze 2021, o 15:29

No na telefonie coś faktycznie nie... Ale na kompie działa.
Spróbuj w Google wpisać: 7zap Opel insignia chassis control flexride

Wysłane z mojego YAL-L41 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
stingger
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 16 cze 2020, o 19:47
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2009
Miasto: Bytom

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: stingger » 21 cze 2021, o 09:43

Davidof90 pisze:
19 cze 2021, o 20:26
Mi dzisiaj wywaliło błąd na desce sprawdź układ zawieszenia. Po zgaszeniu i odpaleniu auta już się nie pojawił. Po podłączeniu pod kompa wyszła usterka kod błędu c0600. Ostatnio byłem na diagnostyce i amortyzatory w bardzo dobrym stanie, więc co mogło się popsuć?Obrazek

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Miałem podobny problem. U mnie pomogła wymiana czujnika przy kielichach pod maską. Na początek spróbuj zamienić je miejscami (trzeba wysunąć je z metalowego ramienia - łatwo nie jest, siedzi dość mocno). U mnie po tej zmianie zmienił się błąd z C0600 na C0595 co oznaczało, że błąd pojawił się po drugiej stronie. Na allegro za 80 zł kupiłem używany czujnik i jak na razie wszystko jest ok.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

papas5
Nowicjusz
Posty: 19
Rejestracja: 6 sty 2021, o 19:01
Auto: Vc
Rok produkcji: 2009
Miasto: Warszawa

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: papas5 » 26 cze 2021, o 18:04

Witam. Poproszę o informację
Ile kilometrów zrobiliście na regenerowanych flexride.

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka


Jurek89
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 2 lip 2021, o 20:13
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2014
Miasto: Bydgoszcz

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Jurek89 » 8 lip 2021, o 12:33

Panowie pytanie zakupiłem insignie z flex ride m w OPC line i jeśli według vinu jest tylko kod F45 o zawieszeniu to nie jest ono niższe niż w standardowej insigni??

Dodam że po vinie nie ma żadnych dodatkowych oznaczeń dla zawieszenia.

Coocla
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 23 lip 2021, o 20:35
Auto: Opel Insignia
Rok produkcji: 2011
Miasto: Nowy Sącz

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Coocla » 23 lip 2021, o 22:14

Witam
jestem tu nowy swoja Insignię mam od ponad 2 lat model z 2011 roku od 2 tygodni mam problem z zawieszeniem jeździ w trybie awaryjnym kolega sprawdził błąd oznaczenie
C0590
- obwód silownika tylnego prawego amortyzatora
- zwarcie z masą
- nieciągle
sprawdziłem wtyczkę niby wszystko OK.
gdzie szukać przyczyny?
gdzie znajdę moduł IDS do którego są wpięte amortyzatory?

proszę o pomoc.
dzięki.

Awatar użytkownika
Rooff_
Klubowicz
Posty: 3672
Rejestracja: 4 lut 2017, o 08:24
Auto: Insignia ST przedlif
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 92 razy

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Rooff_ » 24 lip 2021, o 06:52

Szukaj dalej lecąc po przewodzie.

Wysłane z mojego YAL-L41 przy użyciu Tapatalka


Coocla
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 23 lip 2021, o 20:35
Auto: Opel Insignia
Rok produkcji: 2011
Miasto: Nowy Sącz

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Coocla » 24 lip 2021, o 18:17

Tylko wiązki łączą się większy pakiet i nie wiem gdzie znajduje się moduł IDS

Awatar użytkownika
Rooff_
Klubowicz
Posty: 3672
Rejestracja: 4 lut 2017, o 08:24
Auto: Insignia ST przedlif
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 92 razy

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Rooff_ » 24 lip 2021, o 18:41

Ale zanim się połączą, to są puszczone względnie osobno. Zwykle tam gdzieś się łamie.

Prime Gs
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: 21 sie 2021, o 08:58
Auto: 2.0 CDTI BiTurbo 4x4
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2013
Miasto: Słupsk

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Prime Gs » 3 wrz 2021, o 22:19

Witajcie pytanie mam bo w wątek sie urwał czy można zastapic amorki flexride zwyklymi ? i np wylaczyc bezpiecznik z tego ustrojstwa? Szczerze drazni mnie strasznie to zawieszenie...i mam w planach zalozyc zwykle zawieszenie podpowie ktoś orginalne amorki to GM 13 319 746 ... czy ktos temat przerabial ?

Szczegolnie ze amorki regenerowane podrozaly o ponad 100 zl wiec wymiana przykladowo 2 to juz 1500 a zmiana na zwykle okolo 500 czyli powiedzmy 1000 do przodu
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2021, o 22:19 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum

Polawiacz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 cze 2021, o 05:46
Auto: Insignia 4x4 195
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2014
Miasto: Łódź

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Polawiacz » 12 paź 2021, o 18:16

Witam czy amorki ids są inne do wersji 4x4 Tourer Country To znaczy że są dlusze bo auto jest podniesione czy tylko kwestia sprężyn

Despes
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 31 gru 2020, o 15:15
Auto: INSIGNIA
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2013
Miasto: KIELCE
Postawił piwo: 1 raz

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Despes » 12 paź 2021, o 20:32

A czy w wersji CT zawieszenie nie jest podniesione tylko o jeden cm względem ST?

Polawiacz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 10 cze 2021, o 05:46
Auto: Insignia 4x4 195
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2014
Miasto: Łódź

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: Polawiacz » 12 paź 2021, o 20:40

Wydaje mi się że 2cm

Dodano po 2 minutach 35 sekundach:
Dlatego pytam czy potrzebuje konkretne amorki do mojej wersji Wdzięczny był bym kolegów jak bym uzyskał odpowiedź ponieważ chcę kupić regenerowane I nie wiem czy odac swoje i czekać

J_damian1234562
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 12 lip 2020, o 08:13
Auto: Opel insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto: warszawa

Re: Flex Ride info ogólne

Post autor: J_damian1234562 » 14 paź 2021, o 20:32

Witam. Również mam błąd "sprawdź układ zawieszenia". Błąd na lewym tylnym kole. Wymieniona cała wiązka. Amortyzatory sprawdzane. Chce kupić 2 moduł. Podpowiedzcie gdzie go znajdę w Insigni? oraz czy trzeba go zaprogramować po wymianie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie + układ hamulcowy”