--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Wymian pompy hamulcowej

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kretuu
Nowicjusz
Auto: INSIGNIA 2,0 TDCI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2015
Miasto: OBIECHÓW / SZCZEKOCINY

Wymian pompy hamulcowej

Post autor: kretuu » 26 kwie 2015, o 13:12

Witam.

Panowie taki objaw. Podczas wciskania hamulca pedał powoli wpada do końca. Diagnoza u mechanika zapowietrzony układ hamulcowy. Po próbie odpowietrzenia i braku poprawy druga diagnoza " wymiana pompy hamulcowej " .
Na forum nie znalazłem żadnego tematu odnośnie pompy hamulcowej. Czy ktoś z forumowiczów miał może taką awarię i jakie są ewentualne koszty takiej naprawy.

Pozdrawiam kretuu

Andrzej

Re: Wymian pompy hamulcowej

Post autor: Andrzej » 26 kwie 2015, o 20:46

Mam ten sam obiaw pierwsze wcisnięcie pedału powoli wchodzi do podlogi po paru depnięciach sie dopompuje I jest wysoki , nic nie pomogło odpowietrzanie
podobno ten typ tak ma
czy jest to wina pompy ?

Grruby80

Post autor: Grruby80 » 26 kwie 2015, o 21:01

Tak ci w serwisie powiedzieli? Jeśli tak to zmień serwis.

pablosss123

Post autor: pablosss123 » 27 kwie 2015, o 07:43

Hej , mam to samo choć wcześniej nie zwracałem na to uwagi. Na próbach w stacji diagnostycznej wyniki w normie. Ciekawe.

tomasz1234
Nowicjusz
Auto: Opel insignia 2.0 T
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010
Miasto: Skawina

Post autor: tomasz1234 » 10 maja 2021, o 18:38

Odświeżam temat , ktoś to może robił? Pedal leci do dolu i generalnie hamuje ale też nie wraca do końca przez co auto hamuje .

Dodano po 1 minucie 4 sekundach:
Odświeżam temat , ktoś to może robił? Pedal leci do dolu i generalnie hamuje ale też nie wraca do końca przez co auto hamuje .

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie + układ hamulcowy”