Witam.
Ostatnio zabrałem się za wymianę tarcz i klocków z tyłu.
Okazało się że poprzedni właściciel wymieniał piastę lewą i jakiś cymbal rozerwal osłonę tłoczka.
Poskładałem hamulce, zamówiłem zestaw naprawczy i nie chula.
Osłona tłoczka pasuje na tloczek, ale nie mieści się w zacisk.
Zamontowana była gumka na której znalazłem oznaczenie Lucas 32326315. Jest ona cała miękka razem z kołnierzem, który wchodzi w zacisk. Zamówiona ma ten kołnierz gumowo-metalowy i jest za duży. Dodatkowo, pierwszy "zwój" od strony zacisku w starej jest prosty i ładnie przylega do zacisku, ta z zestawu jest stożkowa i zwężam się ku tloczkowi.
Byłem w Oplu, twierdzą że nie ma tego jako zestaw naprawczy tylko cały zacisk (263 Euro).
Czy ktoś mnie naprowadzi czego szukać? Auto potrzebuje na co dzień i chce jak najszybciej to ogarnąć...
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZestaw naprawczy zacisku hamulcowego
-
.Kamil
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Augsburg DE / Olsztyn
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Re: Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego
A nie możesz założyć takiej samej jak miałeś?
https://www.google.com/search?q=Lucas+3 ... =firefox-b
https://www.google.com/search?q=Lucas+3 ... =firefox-b
-
.Kamil
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Augsburg DE / Olsztyn
Ok. Znalazłem potrzebny zestaw naprawczy. Może w Polsce byłoby to łatwiejsze. W Niemczech ciężko.
Ogólnie wszystkie programy z częściami w tym w Oplu mówią że dla tego zacisku nie ma. Dobralem na podstawie wymiarów i ZDJĘĆ. Potrzebny zestaw to Autofren D41926C z tloczkiem. Nie wiem jaki numer ma zestaw bez tłoczka. Brałem to co chociaż podobne było. Zapłaciłem 12 Euro. Tloczek jest również identyczny jak stary. Gdyby ktoś potrzebował mam ten nowy na zbyciu wraz z resztą gumek poza osłona tłoczka.
U mnie na zacisku napisane było Lucas.
Ogólnie wszystkie programy z częściami w tym w Oplu mówią że dla tego zacisku nie ma. Dobralem na podstawie wymiarów i ZDJĘĆ. Potrzebny zestaw to Autofren D41926C z tloczkiem. Nie wiem jaki numer ma zestaw bez tłoczka. Brałem to co chociaż podobne było. Zapłaciłem 12 Euro. Tloczek jest również identyczny jak stary. Gdyby ktoś potrzebował mam ten nowy na zbyciu wraz z resztą gumek poza osłona tłoczka.
U mnie na zacisku napisane było Lucas.
-
gingop
- Użytkownik
- Auto: Insignia A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Witam.
Jakie numery gwintu mają odpowietrzniki z przodu i z tyłu z systemem hamulcowym 17?
Oraz jaki gwint mają końcówki przewodów przód i tył, te co są wkręcane do zacisku hamulcowego?
Jakie numery gwintu mają odpowietrzniki z przodu i z tyłu z systemem hamulcowym 17?
Oraz jaki gwint mają końcówki przewodów przód i tył, te co są wkręcane do zacisku hamulcowego?