Wg mnie nieprawidłowe jest to, że linki w trakcie jazdy dotykają osłon amortyzatorów i przecierają się w tym miejscu. U mnie przetarta jest gruba, gumowa osłona znajdująca jako dodatkowe zabezpieczenie na pancerzu linki.
Widać pancerz i muszę to w najbliższym czasie zabezpieczyć lub również pomyśleć o nowej lince.
W skrajnym przypadku może dojść do uszkodzenia pancerza w tym miejscu i korozji linki.
Moja Insignia jest z początku produkcji, więc być może później zostało to poprawione.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuGrzanie się koła prawy tył
- arek103
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A14NET
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Bieszczady
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Grzanie się koła prawy tył
U mnie po lifcie dokładnie tak samo, na lince widać ślady szorowania linki o odbój amortyzatora.
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Uważam, że rozsądnym i najtańszym rozwiązaniem będzie peszel. Inwestycja groszowa, a w przyszłości powinna zapobiec kłopotom. W związku z działaniem dużych ilości wody standardowe taśmy klejące nie wchodzą w grę.
Dodano po 5 minutach 36 sekundach:
Dodatkowo mam podejrzenie, że dotykające linki od hamulca ręcznego w trakcie pracy zawieszenia ruszają osłony amortyzatorów na boki przez co wyrabia się gniazdo mocujące i osłony po czasie opadają.
Gdyby nie to, osłona siedziała by ciasno na trzpieniu amorka i nie wyrabiało by się w niej gniazdo.
Dodano po 5 minutach 36 sekundach:
Dodatkowo mam podejrzenie, że dotykające linki od hamulca ręcznego w trakcie pracy zawieszenia ruszają osłony amortyzatorów na boki przez co wyrabia się gniazdo mocujące i osłony po czasie opadają.
Gdyby nie to, osłona siedziała by ciasno na trzpieniu amorka i nie wyrabiało by się w niej gniazdo.
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Jest jeszcze jedno miejsce na linkach problemowe. „Dławica” gumowa na wejściu linki do pancerza. Tamtędy też potrafi wciągać na początku brudy i wodę, to potem też daje takie efekty blokady linki a najwiecej w zimie kiedy woda zamarza i po postoju nie można ruszyć.
Wysłane z iPhone 7+
Wysłane z iPhone 7+
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020