--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Nawiewy przerywają

ODPOWIEDZ
Donyakuza
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTC
Rok produkcji: 2019
Miasto: Oborniki

Nawiewy przerywają

Post autor: Donyakuza » 4 mar 2019, o 13:59

Witam mam taki problem a mianowicie podczas przekręcenia kluczyka na zapłon nawiewy i cały panel climatronic reagują, ale podczas gdy auto już odpalę to nawiew na przednia szybę załącza się pełna prędkością i zwalnia co jakiś czas tak samo do tego zero reakcji na ustawienia manualne. Wymieniłem moduł za schowkiem i nic nie opomogło.

Donyakuza
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTC
Rok produkcji: 2019
Miasto: Oborniki

Re: Nawiewy przerywają

Post autor: Donyakuza » 10 mar 2019, o 02:04

Błędna była moja diagnoza błędu ponieważ nawiewy po prostu samoczynnie przyśpieszają do najwyższej prędkości trwa to około 2 sekund może mniej ale powtarza się bardzo często w różnych odstępach czasowych. Błąd jaki pokazuje op com to B0193-06 (Niskie napięcie/przerwa obwodu prędkości obrotowej silnika dmuchawy przedniej) nie wiem jak podejść do tematu żeby sobie z tym poradzić. Może po prostu tak musi być.

Awatar użytkownika
spiryt4
Zapaleniec
Auto: Insignia Grand Sport
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2020
Miasto: Świętochłowice
Postawił piwo: 4 razy
Otrzymał  piwo: 11 razy

Re: Nawiewy przerywają

Post autor: spiryt4 » 10 mar 2019, o 12:30

Obstawiam trafiony wentylator dmuchawy zaczął bym od przeczyszczenia styków przy nim może zaśniedziały.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ ogrzewania + chłodzenia”