Odkupuje, ale mam taki sam problem. Pamiętasz może jaka była diagnoza?vanEyck pisze: ↑12 lip 2021, o 09:00Witam wszystkich. Nie działa mi ogrzewanie, to znaczy też tak nie do końca nie działa. Pomimo ustawienia żądanej temperatury ciągle dmucha zimne powietrze. Ale przy wyższych prędkościach, typu 140-150 zaczyna nagle grzać. Po zwolnieniu znowu zimne. Pytanie mam takie czy to może być termostat? Temperaturę silnika pokazuje nominalną, 90st. Byłem w serwisie i powiedzieli, że są dwa typy termostatu, zwykły i elektroniczny. Za "zwykły" cenią 169€ a za elektroniczny 300€. (Mieszkam w Niemczech),plus oczywiście robocizna. Masakra. Wczoraj odłączyłem na chwilę kleme minusową (przeczytałem gdzieś o takim rozwiązaniu) ale niestety nie pomogło. Jak mogę sprawdzić jaki to jest termostat? Insignia A, 2.0 CDTI 170KM automat, 2017 Pozdrawiam.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
------------------------------Składka klubowa ICP na 2025 - ZAPRASZAMY
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
------------------------------Składka klubowa ICP na 2025 - ZAPRASZAMY
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

Termostat wymiana uszkodzenia objawy
-
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Kielce
Re: Termostat wymiana uszkodzenia objawy
-
- Forumowicz
- Auto: Insignia ST 4x4 A35
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Częstochowa
Witajcie
Wiem, że stary kotlet, ale mam pytanie głównie do tych, którym termostat wysiadł.
Czy jednym z objawów była u was ciągła praca "na ssaniu"?
Silnik działa jakby głośnien tzn. nie widać tego na obrotach, ale słychać - tak, jakby cały czas chodził w trybie ssania.
Nie wiem czy to termostat czy coś innego.
Wiem, że stary kotlet, ale mam pytanie głównie do tych, którym termostat wysiadł.
Czy jednym z objawów była u was ciągła praca "na ssaniu"?
Silnik działa jakby głośnien tzn. nie widać tego na obrotach, ale słychać - tak, jakby cały czas chodził w trybie ssania.
Nie wiem czy to termostat czy coś innego.
-
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia A
- Kod silnika: B16DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Mysłowice
Koledzy pytanie za 100 pkt.Mam objawy padającego termostatu na warsztacie dostałem informację że jest on zespolony z pompą wody a pompa ta jest słabo dostępna i kosztuje krocie. W katalogach występuje termostat osobno na jakiej stronie bym nie patrzył. Wprowadzaj mnie w błąd czy faktycznie może tak być.Opel Insignia 1.6 CDTI 120 km 2015r