Panowie witajcie,
Kupiłem Insignię A 2012/2013 a20NFT AWD z uszkodzonym napędem 4x4. Poprzedni właściciel uszkodził obudowę reduktora i wał napędowy (ułamany) i tłumik najeżdżając na jakiś kamień. Pytanie moje, czy samochód powinien jeździć normalnie czy w ogóle nie ruszy z miejsca? Pytam, bo wyskakuje komunikat sprawdź system AWD, ale jak załączam bieg i puszczam sprzęgło to reakcji żadnej nie ma. W sensie zaraz po odpaleniu auta i puszczaniu sprzęgła czuć jakby sprzęgło miało się zacisnąć bo obroty lekko spadają ale to tak minimalnie, ale po drugim naciśnięciu i puszczaniu, już nic się nie dzieje. Czy ma to związek z błędem napędu? Czy to kwestia inna?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia A Sports Tourer AWD problem
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Re: Insignia A Sports Tourer AWD problem
Auto powinno ruszyć na przednim napędzie, tu na forum jak poczytasz to są osoby które zdejmowały wał i autu jeździło.
Pewnie uderzenie uszkodziło skrzynię lub sprzęgło a przy ich uszkodzeniach nie będziesz miał komunikatów czy błędów.
Pewnie uderzenie uszkodziło skrzynię lub sprzęgło a przy ich uszkodzeniach nie będziesz miał komunikatów czy błędów.
- 00__00
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia 4x4
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Wałbrzych
- Postawił piwo: 3 razy
Re: Insignia A Sports Tourer AWD problem
Witaj... ja trenowałem jazdę bez wału. Jeździ normalnie, nie wyrzuca żadnych błędów.
viewtopic.php?t=7812#p194395
viewtopic.php?t=7812#p194395