Witam, problem z insignia a 2012r 2.0 cdti sports tourer, skrzynie af-40. Auto z błędem p0741 - sprzęglo hyrdokinetyczne działanie obwodu lub blokada w stanie wyłączonym. Skrzynia była naprawiana, wymieniony konwerter na używany. Błąd nadal występował. Wymieniony jakiś zaworek lockup(sorry ale nie jestem mechanikiem)- to samo. Wymieniona skrzynia na używaną, podobno sprawną jeździła przez pół roku i znowu wyskoczył ten sam błąd. Moje pytanie brzmi, czy istnieją jakieś inne możliwości poza - poziomem oleju i temperatura (to jest ok), lockupem, konwerterem, które mogą być przyczyną takiego problemu? Czy znacie warsztat blisko lublińca (śląsk), który przeprowadzi skuteczną diagnozę nie za miliony monet? Mnie już na dzień dobry powiedzieli 4k za zdjęcie skrzyni i diagnozę... Ewentualnie jeżeli ktoś ma ochotę, proszę o kontakt sprzedam to auto w jakichś rozsądnych pieniądzach jest w stanie bardzo dobrym dużo pieniędzy poszło, jedyny problem z tą skrzynią, ale już się wyleczyłem z insigni.
edit: dodam, że skrzynia pracuje bardzo przyzwoicie. zdarza jej się szarpnąć delikatnie czasem, ale nadal jej praca wydaje się normalna i płynna