-- 13 kwi 2015, o 20:10 --
Oddałem dziś przekładnie tutaj: http://www.przekladnie-lubinowa.pl/ofirmie polecił kolega mechanik, koszt 615 zł z gwarancją 24 m-ce na wszelkie usterki przekładni. Płyn zakupiłem w serwisie Opla 43 zł za 1l
Nikt nie miał podobnego przypadku skoro zero wpisów w temacie ?
Niestety u mnie jeszcze nie koniec akcji z przekładnią, miałem ustawioną geometrię 3D w serwisie opla dostałem wydruk, że wszystko jest już ok ale niestety w kierownicy czuć lekki opór przy skręcaniu w prawo i brak reakcji układu kierowniczego w trybie Sport (mimo zaznaczonego w systemie sportowego układu kierowniczego). Wróciłem do serwisu na kalibrację czujnika kąta skrętu kierownicy i tu też wszystko ok. Teraz niestety zostaje mi reklamacja przekładni w zakładzie gdzie była regenerowana. Napiszę po wszystkim na czym stanęło w moim nadal wyjątkowym wątku
Dziś tj. 18 maja przekładnia trafiła na reklamację i czekam na wnioski bo niestety kierownica pracowała gorzej tzn. odczuwalny był opór przy skręcaniu w prawo jak i w lewo.
-- 20 maja 2015, o 20:52 --
Odebrałem auto i niestety po regeneracji i reklamacji okazuje się, że przekładnia jest uszkodzona gdzieś na cewce której się nie regeneruje firma w której to robiłem uczciwie przyznała, że tego nie zrobi i zwróciła całą kwotę za wcześniejszą regenerację. Powiedziano mi, że to pierwszy taki przypadek u nich plus za uczciwość i zwrot pieniędzy. Pozostaje mi zakup używki (koszt nowej powiedziano mi ok 6 tys zł
-- 26 maja 2015, o 20:08 --
Zakupiłem przekładnię używaną i dałem ją do sprawdzenia do zakładu gdzie poprzednią regenerowałem, okazało się, że wszystko jest ok więc została zamontowana i wszystko działa prawidłowo. Jutro jeszcze raz ustawienie geometrii i mam nadzieję, że temat już zamknięty.