--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Przekładnia regeneracja

ODPOWIEDZ
Din7

Przekładnia regeneracja

Post autor: Din7 » 13 kwie 2015, o 19:10

Witam, niestety wczoraj w moim aucie w ciągu kilku minut wyciekł cały płyn kierowniczy bezpośrednio z przekładni, po dolewce płynu i próbie kręcenia kierownicą cały płyn z dużym ciśnieniem znowu wyleciał. Pewnie posypała mi się przekładnia (dziś ją wyciągnę) i muszę oddać gdzieś do regeneracji czy może ktoś polecić jakiś zakład w Łodzi lub okolicy co zrobi to dobrze? Czy ktoś miał podobny przypadek bo wiele osób pisze tylko o przecierającym się przewodzie lub luzach w kierownicy?

-- 13 kwi 2015, o 20:10 --

Oddałem dziś przekładnie tutaj: http://www.przekladnie-lubinowa.pl/ofirmie polecił kolega mechanik, koszt 615 zł z gwarancją 24 m-ce na wszelkie usterki przekładni. Płyn zakupiłem w serwisie Opla 43 zł za 1l
Nikt nie miał podobnego przypadku skoro zero wpisów w temacie ? :)

Niestety u mnie jeszcze nie koniec akcji z przekładnią, miałem ustawioną geometrię 3D w serwisie opla dostałem wydruk, że wszystko jest już ok ale niestety w kierownicy czuć lekki opór przy skręcaniu w prawo i brak reakcji układu kierowniczego w trybie Sport (mimo zaznaczonego w systemie sportowego układu kierowniczego). Wróciłem do serwisu na kalibrację czujnika kąta skrętu kierownicy i tu też wszystko ok. Teraz niestety zostaje mi reklamacja przekładni w zakładzie gdzie była regenerowana. Napiszę po wszystkim na czym stanęło w moim nadal wyjątkowym wątku ;)

Dziś tj. 18 maja przekładnia trafiła na reklamację i czekam na wnioski bo niestety kierownica pracowała gorzej tzn. odczuwalny był opór przy skręcaniu w prawo jak i w lewo.

-- 20 maja 2015, o 20:52 --

Odebrałem auto i niestety po regeneracji i reklamacji okazuje się, że przekładnia jest uszkodzona gdzieś na cewce której się nie regeneruje firma w której to robiłem uczciwie przyznała, że tego nie zrobi i zwróciła całą kwotę za wcześniejszą regenerację. Powiedziano mi, że to pierwszy taki przypadek u nich plus za uczciwość i zwrot pieniędzy. Pozostaje mi zakup używki (koszt nowej powiedziano mi ok 6 tys zł :?: :!: ) i ewentualnie regeneracja przed włożeniem do auta lub dopiero jak się posypie ]:->

-- 26 maja 2015, o 20:08 --

Zakupiłem przekładnię używaną i dałem ją do sprawdzenia do zakładu gdzie poprzednią regenerowałem, okazało się, że wszystko jest ok więc została zamontowana i wszystko działa prawidłowo. Jutro jeszcze raz ustawienie geometrii i mam nadzieję, że temat już zamknięty. ;) nareszcie :D

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ kierowniczy”