------VII Ogólnopolski Zlot Insignia Club Polska 11-13.09 - fotorelacja
--------------------
------------------------Opel poszerza paletę zespołów napędowych w modelu Insignia - KLIK
--------------------
---------------- Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Brak wspomagania + komunikat o problemach z ładowaniem.

ODPOWIEDZ
tkfox
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 24 gru 2018, o 13:58
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011
Miasto: Września

Brak wspomagania + komunikat o problemach z ładowaniem.

Post autor: tkfox » 14 paź 2020, o 17:10

Witam jechałem dzis autem na cpn zatankowalem odpaliłem che ruszać a tu kierownicą ruszyć nie mogę do tego po chwili wyskoczył komunikat o sprawdzeniu ładowania akumulatora cos takiego i zapalila sie lampka akumulatora. Dojechałem jakoś do domu może ktoś wie co jest przyczyną tego odłączylem na razie aku na godzinke zobacze czy to cos pomoże. Insignia z 2011 roku

spiryt4
Użytkownik
Posty: 805
Rejestracja: 29 kwie 2014, o 12:38
Auto: Opel InsigniaCDTI ST
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2011
Miasto: Świętochłowice
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Brak wspomagania + komunikat o problemach z ładowaniem.

Post autor: spiryt4 » 14 paź 2020, o 17:19

Jeśli kłopoty z ładowaniem to może masz wspomaganie już elektryczne? Nie jestem pewien od którego roku zastąpili wspomaganie hydrauliczne na elektryczne, Iga odcina zasilanie przy niskim stanie napięcia na wyposażenie.

tkfox
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 24 gru 2018, o 13:58
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011
Miasto: Września

Re: Brak wspomagania + komunikat o problemach z ładowaniem.

Post autor: tkfox » 14 paź 2020, o 17:28

Też tak pomyslałem ale nie mam pojęcia czy mam elektryczne a jak to obadać ?

Awatar użytkownika
Rooff_
Klubowicz
Posty: 2923
Rejestracja: 4 lut 2017, o 08:24
Auto: Insignia ST przedlif
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 7 razy
Otrzymał  piwo: 49 razy

Re: Brak wspomagania + komunikat o problemach z ładowaniem.

Post autor: Rooff_ » 14 paź 2020, o 17:37

Po VIN w naszym dekoderze np. https://vindecoder.insignia-club.pl/
np.
NJ0
UKŁAD KIEROWNICZY - ZE WSPOMAGANIEM, PRZEŁOŻENIE STAŁE, ELEKTRYCZNY OGRANICZONA RUCHOMOŚĆ ZĘBATKI
STEERING - POWER, NON-VARIABLE RATIO, ELECTRIC, REDUCED RACK TRAVEL
No i jeśli masz hydrauliczne, to musisz mieć zbiorniczek wyrównawczy ;)

tkfox
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: 24 gru 2018, o 13:58
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011
Miasto: Września

Re: Brak wspomagania + komunikat o problemach z ładowaniem.

Post autor: tkfox » 14 paź 2020, o 18:40

Znalazłem winowajce pasek spadł z alternatora udało mi się go jakoś zamontować z opisu z neta ale mysle że cos z napinaczem bedzie bo jak odpalilem bylo ok ale po zgaszeniu już pasek połowe wystaje z napinacza a jest naciagniety

ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ kierowniczy”