--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------Popularny prezenter Richard Hammond jest fanem Opla - zobacz
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------Popularny prezenter Richard Hammond jest fanem Opla - zobacz
--------------------
----------------

OPL Monitor - aplikacja na Androida
-
- Forumowicz
- Auto: Opel insignia
- Kod silnika: B16DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa /Wałcz
- Postawił piwo: 4 razy
Re: OPL Monitor - aplikacja na Androida
A da się zdobyć ta wersję na testy?
Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
- krupniok
- Użytkownik
- Auto: Insignia B (automat)
- Kod silnika: B20DTH
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 10 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
A w wersji 1.0.0.4 też miałeś problem z rozłączaniem?dare50 pisze:Przemek u mnie np.nie ma żadnego problemu z rozłaczaniem, mam najnowszą wersję i chodzi stabilnie i ogólnie wszystko działaPing pisze: ↑15 sty 2021, o 18:36Aplikacja jest jeszcze w fazie testów, dlatego jej dostępność jest ograniczona.
Oficjalnie w Google Play jeszcze jej nje widać. Trzeba korzystać z linku.
Czekam na feedback osób które otrzymały wersję 1.0.0.5 w której mam nadzieję, usunięty został problem z czestą utratą połączenia.
Jeżeli wszystko będzie OK to w następnym tygodniu wrzucę ta wersję jako testy beta w Google Play.
Zrodzone w bólach przy uzyciu Tapatalka
- jaro3
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Czechowice-Dziedzice
niestety nie,może wadliwy interfejsdzimi75 pisze: ↑15 sty 2021, o 20:12Kolego a czy rozkodowało Ci vin. Bo jak tak to czasem kilka razy trzeba wejść żeby załapała aplikacja.jaro3 pisze:Witam,zakupiłem skaner Vgate iCar 2.Posiadam opla insignię z silnikiem B 20 DTH.Po podłączeniu skanera i połączeniu bluetooth skaner wyświetla naprzemiennie POŁĄCZONO Z ELM27-POŁĄCZONO Z ECU-SPRAWDZANIE ECU i tak w kółko.Co może być przyczyną?aplikacją z którą chce się połączyć to opl DPF monitor.
Jaki polecacie niezawodny?
-
- Użytkownik
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
@Ping u mnie jest problem z aktualizacją VIN-u, po połączeniu z serwerem podaje mi nie mój numer oraz zamiast silnika 2,0 diesel mam 1,8 benzynowy
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 106 razy
- Kontakt:
Prześlij screen i logi.
-
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Miasto: Jastrzębie Zdrój
kol jaro3 używa starszej aplikacji opl dpf monitor - ona nie łączy się z silnikiem b20 - musisz poszukać nowej opl monitor
-
- Użytkownik
- Auto: Insignia B kombi
- Otrzymał piwo: 10 razy
a co tu szukać, w sklepie Googla jest do pobrania i obsługuje B20DTH
-
- Nowicjusz
- Miasto: Piotrków Trybunalski
- Postawił piwo: 2 razy
Można by dodać jeszcze temp silnika bo ten na zegarach jest mało dokładny
Sorrki dziś wracając z pracy wlączyłem apke i zorientowałem się że temp już jest.
Sorrki dziś wracając z pracy wlączyłem apke i zorientowałem się że temp już jest.
-
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Gdynia
@Ping rozumiem że aplikacja rozwijana jest pod kątem silników diesla?
Ps odczytany przebieg różni się o ok 60k wersja aplikacji 1.0.0.4 b4
- Bogoes
- Użytkownik
- Auto: corsa d
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Bydgoszcz
Może masz przestawiony licznik
i ktoś zrobił to nieumiejętnie, bo odczyt w apce jest brany z silnika, nie z licznika (przynajmniej u mnie w corsie)... na liczniku samochodu masz inny odczyt, u mnie różnica wynosi ok. 500km, choć ona nie jest stała i co pomiar jest inna różnica. Sam się zastanawiałem skąd różnica i myślę, że głównym powodem są opony, jak się np. ma zimówki i letnie inne, czy ma się inny rozmiar zaprogramowany.
Poniżej screeny z sierpnia 2020r.

Poniżej screeny z sierpnia 2020r.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 106 razy
- Kontakt:
Na pluczys czy na minus?chlodnik pisze:@Ping rozumiem że aplikacja rozwijana jest pod kątem silników diesla?
-
- Użytkownik
- Auto: Insignia B kombi
- Otrzymał piwo: 10 razy
Testowałem ostatnio apkę w trakcie wypalania DPFa. Wygląda, że zakładka dotycząca silnika B20DTH działa poprawnie. Zastrzeżenie mam do ciśnienia turbiny, które jest cały czas ujemne.
Poza tym w moim przypadku nie mam wskazań ciśnienia oleju, zakładam, że po prostu muszę wyłączyć to wskazanie.
Jeszcze mam pytanie dotyczące EGT - jaka powinna być temperatura w trakcie wypalania? Obserwowałem ok. 350 stopni, czyli kilkadziesiąt więcej niż bez wypalania. Czy to są prawidłowe wskazania?
Poza tym w moim przypadku nie mam wskazań ciśnienia oleju, zakładam, że po prostu muszę wyłączyć to wskazanie.
Jeszcze mam pytanie dotyczące EGT - jaka powinna być temperatura w trakcie wypalania? Obserwowałem ok. 350 stopni, czyli kilkadziesiąt więcej niż bez wypalania. Czy to są prawidłowe wskazania?
- krupniok
- Użytkownik
- Auto: Insignia B (automat)
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 10 razy
Jadąc z niskim obciążeniem lub np. z górki też mam takie temperatury albo i mniejsze. Czy wypalanie u Ciebie działa też w taki sposób odmienny niż w Insignii A, tzn. wypalanie przy 15-25% do wartości np. 3%? Co ile Ci się wypala w IB? U mnie średnia to co ok. 450km choć wiem, że to zależy od stylu jazdy (inna apka pokazuje średni dystans od wypalenia do wypalenia - może warto to dodać w OPL Monitor?). Ciśnienie turbiny też u mnie jest ujemne i nijak się ma do rzeczywistości.
Czy dla B20DTH w IB można odczytać w apce czasy wtrysków? Nie widzę nigdzie tego co Koledzy wcześniej opisują.
Czy dla B20DTH w IB można odczytać w apce czasy wtrysków? Nie widzę nigdzie tego co Koledzy wcześniej opisują.
- jaro3
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Czechowice-Dziedzice
nie rozkodowało VIN-udzimi75 pisze: ↑15 sty 2021, o 20:12Kolego a czy rozkodowało Ci vin. Bo jak tak to czasem kilka razy trzeba wejść żeby załapała aplikacja.jaro3 pisze:Witam,zakupiłem skaner Vgate iCar 2.Posiadam opla insignię z silnikiem B 20 DTH.Po podłączeniu skanera i połączeniu bluetooth skaner wyświetla naprzemiennie POŁĄCZONO Z ELM27-POŁĄCZONO Z ECU-SPRAWDZANIE ECU i tak w kółko.Co może być przyczyną?aplikacją z którą chce się połączyć to opl DPF monitor.
-
- Klubowicz
- Auto: Insignia A
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 7 razy
Mam podobnie, podczas wypalania EGT jest do max 400, wypala często już przy 20-30%, jeżdżę w 90% miasto. Jak już wcześniej pisałem, tu w silnikach B20 jest jak w VAG więc z całym szacunkiem do ciężkiej pracy kolegi PingaJaMi pisze: ↑21 sty 2021, o 21:23Testowałem ostatnio apkę w trakcie wypalania DPFa. Wygląda, że zakładka dotycząca silnika B20DTH działa poprawnie. Zastrzeżenie mam do ciśnienia turbiny, które jest cały czas ujemne.

-
- Forumowicz
Panowie mam pytanie motor B16 DTH różnie mówią odnośnie wypalania filtra DPF czyli tak zwanego szcześcia posiadaczy diesli.opinie są różne o wypalaniu jedni posza 79% i mozna wymusić wypalanke inni 83% wiec podają różne wartości wypalania. Więc dziś miałem czas i chciałem spróbować wymusić wypalanie. Nie udało się na 79% ani na 83% dopiero przy 90% zainicjowało się wypalanie. Wypaliło się do 6% a za chwile wskoczyło 26% ktoś ma podobnie? Na zdjeciu widać ta sama godz. Wiadomo kilka sekund różnicy jest dlaczego tak się robi? Mam również CAR SCANERA i on odrazu pokazuje te wartosci 26%. 

-
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Miasto: Jastrzębie Zdrój
Kolego przeczytałeś wszystkie odpowiedzi które ci napisano ? Masz nie tą aplikacje!jaro3 pisze: ↑21 sty 2021, o 22:55nie rozkodowało VIN-udzimi75 pisze: ↑15 sty 2021, o 20:12Kolego a czy rozkodowało Ci vin. Bo jak tak to czasem kilka razy trzeba wejść żeby załapała aplikacja.jaro3 pisze:Witam,zakupiłem skaner Vgate iCar 2.Posiadam opla insignię z silnikiem B 20 DTH.Po podłączeniu skanera i połączeniu bluetooth skaner wyświetla naprzemiennie POŁĄCZONO Z ELM27-POŁĄCZONO Z ECU-SPRAWDZANIE ECU i tak w kółko.Co może być przyczyną?aplikacją z którą chce się połączyć to opl DPF monitor.
-
- Forumowicz
A dlaczego uważasz że mam nie tą aplikację co trzeba? Po czym to wnioskujesz? Jak byś uważnie mojego posta przeczytał ze zrozumieniem ale tego nie zrobiłeś bo u mnie aplikacja działa i sa fotki wklejone. Byly 2 pytania zadane konkretne. I piszesz kolego nie na temat. Pozdrawiam