--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuDemontaż obudowy filtra oleju
-
TomekKala
Demontaż obudowy filtra oleju
Witam mam Insignie z 2011roku silnik 2.0CDTI 130KM i leci mi olej z pod obudowy filtra, wymiennika ciepła jest tam oring który muszę wymieni może ktoś już to robił i podzieli się na co trzeba zwrócić uwagę i co trzeba odkręcić
-
traha
Re: Demontaż obudowy filtra oleju
Oringi dostępne w serwisie coś około 70 zł wymiennik jest mocowany na trzy śruby także trzeba spuścić płyn chłodniczy wypiąć dwa przewody z wymiennika i wyciągnąć wymiennik prosta sprawa.
-
Andrzej
A pomierzył ktoś ten oring, jakie wymiary bo w sklepie taki oring to koszt 5 zł
Ostatnio zmieniony 26 sie 2015, o 21:55 przez Engine, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Proszę o stosowanie się do regulaminu forum.
-
TomekKala
Dzięki kolego za informacje. Dziś zamówiłem oringi w serwisie, koszt 52,21zł. Na jutro będą.
Szkoda tylko ze trzeba spuścić płyn chłodniczy bo myślałem ze jest możliwość bez spuszczania.
Szkoda tylko ze trzeba spuścić płyn chłodniczy bo myślałem ze jest możliwość bez spuszczania.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2015, o 21:57 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
-
marcinisko
Mam w garażu te oringi, sprawdzę te wymiary i napiszę.Andrzej pisze:A pomierzył ktoś ten oring, jakie wymiary bo w sklepie taki oring to koszt 5 zł
A co do spuszczania płynu to może wystarczy zacisnąć węże przy wymienniku...
-
At3k
Uszczelka Podstawy filtra oleju 2.0
Witam Panowie,
orientujecie się może czy jest możliwość kupna samej uszczelki podstawy filtra oleju, bo z informacji od serwisu wyjechali mi z calą obudową i chłodniczką oleju za 400Euro. Niby tej uszczelki pojedyńczo nie ma sensu wymieniać.

orientujecie się może czy jest możliwość kupna samej uszczelki podstawy filtra oleju, bo z informacji od serwisu wyjechali mi z calą obudową i chłodniczką oleju za 400Euro. Niby tej uszczelki pojedyńczo nie ma sensu wymieniać.