--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Aktualizacja softu silnika

ODPOWIEDZ
lgruszkos

Aktualizacja softu silnika

Post autor: lgruszkos » 4 lip 2013, o 10:51

Witaj w klubie, u mnie jest to samo, niech te aktualizacje s...trafi
Mam nadzieje że wymyslą niedługo cos nowego i będzie wszystko oki.

-- 4 lip 2013, o 12:51 --

Jest juz nowa aktualizacja softu 13R.... jestem umówiony na poniedziałek na nia :D )

TOPFIRE

Re: Aktualizacja softu

Post autor: TOPFIRE » 16 lip 2013, o 12:02

Igruszkos i jak z nowym softem znaczące zmiany, coś się zmieniło czy nie ma żadnej różnicy. Ja dzwoniłem do swojego serwisu Opla i potwierdzili, że nowy soft jest tylko nie mam czasu do nich podjechać na wgranie....

Awatar użytkownika
opc
Forumowicz
Auto: insignia GSI
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: Puławy
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: opc » 17 lip 2013, o 07:34

Wczoraj wgrali mi nowy soft. Pytałem co tam poprawili. Ponoć poprawili falowanie obrotów oraz sterowanie przepustnicą . :D

lgruszkos

Post autor: lgruszkos » 17 lip 2013, o 21:47

u mnie jest duza poprawa, falowanie jest ale duzo mniejsze. Nie przerywa już, choć zdarzyło się ze 2 razy mi zgasł :)

michalbierun

Post autor: michalbierun » 18 lip 2013, o 20:50

jaki czas oczekiwania jest na wgranie takiego softu i jak cenowo takie coś stoi z góry dzięki pozdrawiam

kapitan_statku

Re: Odp: Aktualizacja softu

Post autor: kapitan_statku » 18 lip 2013, o 21:03

Raczej akcja serwisowa na to więc za free

Poszło z Tapatalk...

dziegma

Post autor: dziegma » 19 lip 2013, o 06:17

Zarejestruj auto na myopelservice.com. Po podaniu VIN auta bedzie widoczna informacja, czy Twój samochód jest obięty bezpłatną kampanią naprawczą.

michalbierun

Post autor: michalbierun » 26 lip 2013, o 13:20

Mam pytanie odnośnie tej aktualizacji softu dzwoniłem do serwisu do muchy w tychach i gościu mi powiedzial że nie wie o czymś takim jedynie co to może mapy zaktualizować, znowu w oświęcimiu powiedział mi że najpierw sprawdzają auto co sie dzieje dopiero potem mogą wgrać jeżeli jest nowszy soft koszt wgrania 150zł

Awatar użytkownika
Casimir
Użytkownik
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2011
Miasto: Tarnów/Frankfurt am Main
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: Casimir » 27 lip 2013, o 14:17

Dokładnie tak jak wyżej napisał wojtass, w dobrym ASO sami informują o kampaniach naprawczych.
Ja byłem wczoraj na takim przeglądzie pogwarancyjnym i już na wstępie dostałem info, że mam dwie kampanie:
13-R-013- Sprężyna gazowa zawieszenia drzwi bagażnika
13-R-025- Silnik wysokoprężny 2,0 l programowanie ECM
Oczywiście panowie w białych koszulach + krawaty + zabezpieczenie wnętrza auta ;)
Zajęło im prawie 3 godz a nie zapłaciłem nawet złotówki.
Polecam "Auto-Ring" Tarnów :)

michalbierun

Post autor: michalbierun » 30 lip 2013, o 18:19

dzięki Panowie dzisiaj byłem w serwisie Opel Mikołów sofcik wgrany jest różnica bardzo dobra obsługa jestem zadowolony;)

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Alex » 30 lip 2013, o 18:21

michalbierun pisze:sofcik wgrany jest różnica
A konkretniej ?
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

michalbierun

Post autor: michalbierun » 30 lip 2013, o 18:49

nie ma tzw. "dziury" w granicach 2tys obrotów było to denerwujące niekiedy spalanie się poprawiło teraz jest już ok

-- 30 lip 2013, o 19:49 --

pytałem gościa w serwisie to mówił o że program jest poprawiony działanie wtrysku

TOPFIRE

Post autor: TOPFIRE » 1 sie 2013, o 12:21

Witam Panowie
Już jestem po wgraniu nowego softu. Ogólnie wczoraj po zrobieniu 400 km na nowym sofcie mam pozytywne odczucia, silnik cichszy to na pewno, spalanie delikatnie mniejsze i i wydaje mi się że dynamika się samochodu zmieniła na tzw plus dodatni :).
Podczas wgrywania panowie stwierdzili, ze przewód dochodzący do turbiny wpada w rezonans czy coś takiego i wymienili lub założyli jakiś zawór na nim co spowodowało cichszą prace turbiny - także to odczułem.
Co najważniejsze chcieli za to usługę 200 zł - cóż jest gwarancja i Panowie wymienili to na gwarancji :)

jaromat

Post autor: jaromat » 5 sie 2013, o 15:39

Ja dziś dostałem informacje w sprawie kampanii na czwartek jestem umówiony,ale czy to to samo to nie wiem

-- 5 sie 2013, o 16:39 --

Dowiadywalem się teraz;powiedzieli że to może doprowadzić do zatarcia silnika chodzi dokładnie o Motorsteurung

kapitan_statku

Re: Odp: Aktualizacja softu

Post autor: kapitan_statku » 5 sie 2013, o 18:38

jaromat pisze: -- 5 sie 2013, o 16:39 --

Dowiadywalem się teraz;powiedzieli że to może doprowadzić do zatarcia silnika chodzi dokładnie o Motorsteurung
Obecny soft czy wgrywka?

jaromat

Post autor: jaromat » 5 sie 2013, o 19:04

Nie wiem,dokładnie dowiem się w czwartek

andrew1

Post autor: andrew1 » 7 sie 2013, o 10:00

Ja mam pozytywne wrażenia po wgraniu nowego softu. Mam automat - skrzynia działa o wiele płynniej i pewnie w przypadku np. gwałtownego przyspieszania - brak jest elementów pewnego zawahania, które występowało czasami na poprzednim sofcie.

michalbierun

Post autor: michalbierun » 16 sie 2013, o 19:19

U mnie w oplu poszedł od turbo z lewej strony od kierowcy podobno w większości oplach to pada na serwisie nic o tym nie wspominali trzeba było zapłacić normalnie za likwidację usterki

-- 16 sie 2013, o 20:19 --

U mnie w oplu poszedł od turbo z lewej strony od kierowcy podobno w większości oplach to pada na serwisie nic o tym nie wspominali trzeba było zapłacić normalnie za likwidację usterki

luki77

Post autor: luki77 » 21 wrz 2013, o 19:24

Czy lekkie falowanie obrotów na biegu jałowym po wgraniu nowego softu to normalka :?:

prokop

Post autor: prokop » 26 paź 2014, o 22:57

luki77 pisze:Czy lekkie falowanie obrotów na biegu jałowym po wgraniu nowego softu to normalka :?:
Witam l jak tam luki77 przestało falować ??? bo ja jestem świeżo po aktualizacji softu i tak jak wcześniej falowały od czasu do czasu to teraz praktycznie non stop falują. (Falowaniem nazywam ruchy na obrotomierzu o 1-2 mm w górę i w dół

-- 26 paź 2014, o 23:57 --
prokop pisze:
luki77 pisze:Czy lekkie falowanie obrotów na biegu jałowym po wgraniu nowego softu to normalka :?:
Witam l jak tam luki77 przestało falować ??? bo ja jestem świeżo po aktualizacji softu i tak jak wcześniej falowały od czasu do czasu to teraz praktycznie non stop falują. (Falowaniem nazywam ruchy na obrotomierzu o 1-2 mm w górę i w dół

Sam sobie odpowiem :roll:
Samochód przegoniony w trasę 300km i falowanie wróciło do poziomu sprzed aktualizacji softu , czyli pojawia się sporadycznie.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik diesla”