--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuObracające panewki 2.0 CDTI A20DTH
-
RylliPL
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Re: Obracające panewki 2.0 CDTI A20DTH
Witam,
mogę dopisać się do listy zatartego silnika cdti 160km. Auto serwisowane było co 30tkm w ASO...
Cały czas myślę nad najlepszą opcją:
- wymiana kompletnego silnika z osprzętem ( min. 7k + robota, zostaje stary osprzęt )
- zakup słupka ( na allegro jest tego trochę, 5k. w góre )
- jest jeszcze takie coś:
http://allegro.pl/silnik-z-wymiana-2-0- ... 46520.html
( zabierają stary silnik, dają 3 miesiące gwarancji co według mnie, bardzo mało. )
1-2k więcej nie robi mi różnicy. Auto ma być dobrze zrobione.
Też nie zaśmiecając forum, jest to mój pierwszy opel i nie znam typowych wad tego silnika cdti.
Wyżej piszecie uszczelka smoka, dpf, co powinienem zrobić przy okazji remontu ?
Czekam na opinie ludzi którzy już naprawę/remont mają za sobą.
mogę dopisać się do listy zatartego silnika cdti 160km. Auto serwisowane było co 30tkm w ASO...
Cały czas myślę nad najlepszą opcją:
- wymiana kompletnego silnika z osprzętem ( min. 7k + robota, zostaje stary osprzęt )
- zakup słupka ( na allegro jest tego trochę, 5k. w góre )
- jest jeszcze takie coś:
http://allegro.pl/silnik-z-wymiana-2-0- ... 46520.html
( zabierają stary silnik, dają 3 miesiące gwarancji co według mnie, bardzo mało. )
1-2k więcej nie robi mi różnicy. Auto ma być dobrze zrobione.
Też nie zaśmiecając forum, jest to mój pierwszy opel i nie znam typowych wad tego silnika cdti.
Wyżej piszecie uszczelka smoka, dpf, co powinienem zrobić przy okazji remontu ?
Czekam na opinie ludzi którzy już naprawę/remont mają za sobą.
-
kjk12
- Użytkownik
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto:
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 7 razy
jeśli można to napisze coś od siebie.
uszkodzenie - zatarty silnik.
wyciągnięty zawieziony do firmy która robi szlify i takie tam naprawy od 20 lat ocena i wynik, nie nadaje się do remontu szukać nowy
szukam nowy i co się okazuje, że każdy z tych sprzedawców daje swój silnik po regeneracji i zabiera stary do regeneracji, wynik remontują silniki których się nie remontuje, dlatego gwarancja na kilka miesięcy. Stwierdziłem że nie zapłacę za silnik 5000 plus części i płyny 3000 by się potem zastanawiać czy i kiedy coś się stanie.
uszkodzenie - zatarty silnik.
wyciągnięty zawieziony do firmy która robi szlify i takie tam naprawy od 20 lat ocena i wynik, nie nadaje się do remontu szukać nowy
szukam nowy i co się okazuje, że każdy z tych sprzedawców daje swój silnik po regeneracji i zabiera stary do regeneracji, wynik remontują silniki których się nie remontuje, dlatego gwarancja na kilka miesięcy. Stwierdziłem że nie zapłacę za silnik 5000 plus części i płyny 3000 by się potem zastanawiać czy i kiedy coś się stanie.
-
RylliPL
- Nowicjusz
- Miasto:
kjk12,
Też wydaje mi się że są to wyremontowane silniki z poprzednich aut które robili. 3 miesiące to żadna gwarancja na taką naprawę.
Też wydaje mi się że są to wyremontowane silniki z poprzednich aut które robili. 3 miesiące to żadna gwarancja na taką naprawę.
-
luki21
@RylliPl
Co Ci się stało? Jakie miałeś objawy? Stanęło podczas jazdy czy wynik okazał się negatywny przy prewencyjnej wymianie uszczelki smoka?
Co Ci się stało? Jakie miałeś objawy? Stanęło podczas jazdy czy wynik okazał się negatywny przy prewencyjnej wymianie uszczelki smoka?
-
RylliPL
- Nowicjusz
- Miasto:
w moim przypadku kupiłem auto z uszkodzonym motorem, 300tkm serwis ASO co 30tkm od początku do konca.
Znalazłem kompletny silnik za 7tyś tylko gość mi go nie wyśle... a w moich okolicach nie ma nic sensownego.
Więc na teraz chyba zacznę rozbierać silnik i w międzyczasie coś znajdę.
Znalazłem kompletny silnik za 7tyś tylko gość mi go nie wyśle... a w moich okolicach nie ma nic sensownego.
Więc na teraz chyba zacznę rozbierać silnik i w międzyczasie coś znajdę.
-
gongi
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Miasto:
Jeśli chodzi o WLKP, ja mogę polecić zakład do regeneracji i mechanika co wyjmie i zawiezie tam silnik. Gość od regeneracji konkretny i się pyta, czy robimy na handel za 3tys, czy tak żeby to auto jeszcze posłużyło za 5-7tys. Ojciec tam jeszcze woził do szlifu części od żuka kilkadziesiąt lat temu, więc jakaś renoma jest
no i w miesiącu przerabia około 8 silników insignii
na razie auto dobija po regeneracji 10tys i nie mogę narzekać (odpukać kurde, bo już dawno nic się nie zje...), w innym temacie podałem moje koszty - łącznie jakoś koło 10tys wyszło, zrobiłem też potem wykres na hamowni i też elegancki wyszedł
ps ostrzegam przed kupnem insigni z okolic Pleszewa, stamtąd właśnie ten gość mi tłumaczył, że ma masę klientów, handlarzy co chcą jak najtaniej zrobić remont, a potem ktoś kupi pojeździ 3 miesiące i po silniku..
ps ostrzegam przed kupnem insigni z okolic Pleszewa, stamtąd właśnie ten gość mi tłumaczył, że ma masę klientów, handlarzy co chcą jak najtaniej zrobić remont, a potem ktoś kupi pojeździ 3 miesiące i po silniku..
-
RylliPL
- Nowicjusz
- Miasto:
gongi, to daj namiary tutaj na forum do gościa.
Ja wyjmę silnik i zobaczę co się podziało. Jeśli nie znajdę kompletnego silnika w całości a nie żadnego składaka to wezmę cały motor. Ale ciężko taki znalezć więc poważnie zastanawiam się nad remontem i tu potrzeba mi szpeca co zrobi solidnie a nie pod żaden handel itp.
Ja wyjmę silnik i zobaczę co się podziało. Jeśli nie znajdę kompletnego silnika w całości a nie żadnego składaka to wezmę cały motor. Ale ciężko taki znalezć więc poważnie zastanawiam się nad remontem i tu potrzeba mi szpeca co zrobi solidnie a nie pod żaden handel itp.
- Dan
- Użytkownik
- Auto: ST 160HP
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 13 razy
Na ja też po remoncie juz 8500km zrobiłem narazie wszystko cacy.
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
-
stefan1230
Ja również po remoncie zrobiłem juz 38tys i odpukać zero problemow
-
gongi
- Użytkownik
- Miasto:
TrzymajRylliPL pisze:gongi, to daj namiary tutaj na forum do gościa.
- ICEMANIK
- Użytkownik
- Auto: Ins OPC Line AiR/KW
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
- Otrzymał piwo: 2 razy
ja z kolei mam namiar na porządnego gościa pod poznaniem co sprzedaje chodliwe cześci, pół roku temu miał 5 słupków. Można obejrzeć, rozebrać, sprawdzić stan wały, panewek etc, daje gwarancję, a jakby co było nie tak to zamiana na inny motor. Gość rozsądny, normalny człowiek, a nie żaden krętacz. Silnik z układem wtryskowym to 6k. Nie zabiera starego silnika, wiec można jeszcze ten stary opchnąć a branie na rynku na te graty jest więc się część zwróci - spokojnie te 1,5k można krzyczeć + sprzedaż wtrysków/listwy etc. Jakby co to priv
-
seki0481
siemanko ja jestem po zakupie takiego silnika mój stary motor zatarł się po 152tyś i kupiłem kompletny z 2015r przebieg 40tyś za 9tyś i robiłem w ASO a stary mam na części lub sprzedam
-- 8 sie 2016, o 20:10 --
może ma ktoś namiary kto skupuje takie silniki do remontu
-- 8 sie 2016, o 20:10 --
może ma ktoś namiary kto skupuje takie silniki do remontu
-
krajes
Jednak kolega z tamtych stron miał rację blachy Pleszew - PPL - czyli Pojazd Przyjechał Lawetągongi pisze: ps ostrzegam przed kupnem insigni z okolic Pleszewa, stamtąd właśnie ten gość mi tłumaczył, że ma masę klientów, handlarzy co chcą jak najtaniej zrobić remont, a potem ktoś kupi pojeździ 3 miesiące i po silniku..
-
piootrRze
Witam . Panowie jestem tu nowy i sprowadzilo mnie tu właśnie zatarcie 2.0 cdti .
Remontować ktoś to czy nie ma sensu ?
-- 5 lut 2017, o 14:27 --
Lub w czym jeszcze występowały silniki A20 DTH
Remontować ktoś to czy nie ma sensu ?
-- 5 lut 2017, o 14:27 --
Lub w czym jeszcze występowały silniki A20 DTH
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
-
piootrRze
Cześć.
175 tys niskie ciśnienie auto ogólnie mojego bardzo dobrego znajomego ale on z motoryzacji to zielony jest .
175 tys niskie ciśnienie auto ogólnie mojego bardzo dobrego znajomego ale on z motoryzacji to zielony jest .
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
-
piootrRze
-
marcin.1987
- Zapaleniec
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 13 razy
Nie tylko. W astrach też. Mechanik powinien rozebrać i ocenić czy warto remont robić, czy lepiej wymienić słupek.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
Nie. Miały go Zafiry i sporadycznie w astrach. Ogólnie to jest silnik Fiata.
Czyli jednak prawda że uszczelke powinno wymieniać się co 5 lat.
Czyli jednak prawda że uszczelke powinno wymieniać się co 5 lat.