Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Panowie pomocy przy rozpoczęciu wypalania dpf nagle temperatura płynu skończyła do 130 i komunikat silnik przegrzany wyłącz auto.... :/ i stoje na poboczu :/
To są jakieś jaja normalnie. Masz racje czujnik... błąd wykasowany i wszystko ok... k$#@a mogę sobie na weekend rowerem teraz chyba pojechać :/ bo za daleko z tym czujnikiem nie zajadę?
On tylko wariuje w czasie wypalania dpf ale jak zgasi np na śrotku skrzyżowania to trochę słabo. Jest update softu ecu na tą usterkę bo nie zawsze wymiana czujnika pomaga.
Wpisujesz vin, potem pobierz calid.
U góry musisz wybrać moduł silnika , potem programowanie i po kiklu kliknięciech dale masz już wyświetlone czy jest dla ciebie dostępna aktualizacja.
Oprogramowanie operacyjne (blok klienta) 55485468
Oprogramowanie operacyjne (wewnętrzna pamięć flash) 55485467
Kalibracja silnika 55489385
Aktualizacja dotycząca diagnozy czujnika temperatury DPF
Czyli też mnie czeka aktualizacja? I jeszcze mam pytanko... czy przez ten czujnik mogłem mieć ten problem który opisywałem wcześniej... czyli częsta regeneracja DPF? tzn że odpalała mi się często mimo że filtr nie był zapełniony?
Wątpię, mam ten sam problem a temperaturę spalin pokazuje mi bardzo podobnie jak u brata , a u niego wypala normalnie.
Ja jeszcze spróbuję wyjąć dpf-a i potraktować go myjką ciśnieniową. Mam nadzieję że to pomoże.
Chca za to 400euro i nie daja gwarancji.
Wiec uznalem, ze wysle im nowy filtr DHLem z Polski i niech montują. Cena ich montazu jest nizsza niz laweta po znajmosci + naprawa w PL
Dodano po 1 minucie 50 sekundach:
Btw. Assistance sie na mnie wyrsało i nie zrobili NIC zeby mi pomoc, bo auto dojechało do serwisu
Resetowali czujniki - nic nie dało. Poza tym błęy doyczyly czujnika ciśnienia - "niewiarygodna wartość" lub coś w ten deseń. DeltaP było na poziomie 60-70kpa