--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Cieknące paliwo przez świece

ODPOWIEDZ
Klamann

Cieknące paliwo przez świece

Post autor: Klamann » 19 sie 2016, o 09:30

Witam. Mam insignię 20 diesel 130 koni, od pewnego czasu czuję zapach oleju w kabinie. Po zdjęciu osłony silnika zauważyłem, że cieknie paliwo ze świec zapłonowych (mam te z drogie). Wymieniłem i nadal cieknie. Proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny.

P405
Zapaleniec
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 28 razy

Re: cieknące paliwo przez świece

Post autor: P405 » 19 sie 2016, o 10:00

Jak już to spod świec żarowych. Nie wiem czy tam jest jakaś podkładka. Jeżeli jest to zobacz czy nie została dodatkowo stara.

Xperia Z3

Awatar użytkownika
rataj73
Zapaleniec
Auto: Opel Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2014
Miasto: Stolica Mazur
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 18 razy

Post autor: rataj73 » 19 sie 2016, o 11:05

Tam nie ma podkładki i paliwo też nie powinno ciec bo niby skąd. Jeżeli jest przedmuch to może został jakiś paproch po wymianie. Na pracującym silniku spryskaj wodą z płynem do naczyń. Jak będą bąble to można z wyczuciem dokręcić lub wykręcić i dać na gwint pastę do świec żarowych. To powinno uszczelnić i w przyszłości ułatwi wymianę świec.

scuzz84
Forumowicz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTJ
Rok produkcji: 2010
Miasto:

Post autor: scuzz84 » 21 sie 2016, o 12:31

Kolego sprawdź wężyki przelewowe do wtryskiwaczy. Jak masz ON w miejscu mocowania świec żarowych to w pierwszej kolejności do sprawdzenia układ zasilania w paliwo wtryskiwaczy.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik diesla”