Przepraszam jeśli tekst jest nie zbyt zrozumiały lub nie fachowe określenia. Prosty człowiek jestem
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAwaria silnika skontaktuj sie servisem
- Przemek80
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Goerlitz
- Otrzymał piwo: 1 raz
Awaria silnika skontaktuj sie servisem
Hej, w tym dziale jest wiele tematów dotyczących tego komunikatu. Lecz w zadnym nie mogę znaleźć tego co mnie dręczy
. A mianowicie około 3 dni temu kupiłem insignie, jeszcze przed odbiorę został wymieniony kolektor ssący ( listwa od klap była luźna). I dziś wracając do domu pokazał się komunikat taki jak w tytule. Auto straciło moc , komunikat potwierdziłem / skasowałem. Auto zaczęło po chwili normalnie jechać po czym znów utrata mocy. A ze nie było daleko od serwisu wiec wróciłem z powrotem. Okazało się ze jest jakiś problem ,,luftmassenmesser fehler ,,. Nie wiem jak się to nazywa po polsku ( znajduje się to przed filtrem powietrza z dochodzącym przewodem) . Błąd skasowali i zapewnili ze już jest o.k. lecz ich zapewnienia okazały się marne bo auto po raz kolejny zaczęło wywalać ten komunikat i tracić co jakiś czas moc szczególnie jadąc pod gore po czym moc powracała. Chwile później pojawiła się kontrolka pomarańczowa Silnik. Będąc w domu sprawdziłem rury gumowe ( doświadczenie z Mondeo) i okazało się ze jest pęknięta rura gumowa po prawej stronie zaraz przy chłodnicy która u góry łączy się z plastikowym kolankiem. i Moje pytanie jest takie czy taka usterka może powodować tryb awaryjny w Insigni włącznie z kontrolka silnika. Pytam was oto tylko dlatego ponieważ trochę mnie martwi ze dopiero co kupiłem auto a już jest taki problem. rozumiem ze auto używane i ze już 154 ma przejechane. po prostu chce się cieszyć nowym nabytkiem bo jazda nim jest dla mnie naprawdę przyjemna.
Przepraszam jeśli tekst jest nie zbyt zrozumiały lub nie fachowe określenia. Prosty człowiek jestem
-
marcin.1987
- Zapaleniec
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 13 razy
Re: Awaria silnika skontaktuj sie servisem
I lepiej brać oryginalny, bo zamiennik szybko pada i jest powtórka z rozrywki.
- Przemek80
- Forumowicz
- Miasto: Goerlitz
- Otrzymał piwo: 1 raz
o.k dziękuje za odpowiedz.
ps. wymiana samemu tej rury nie jest możliwa bez demontarzu zderzaka? Wyczytałem gdzieś takie info
ps. wymiana samemu tej rury nie jest możliwa bez demontarzu zderzaka? Wyczytałem gdzieś takie info
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Ludzie wymieniają przez halogen - po wyciągnięciu maskownicy. Poszukaj na Forum, są nawet linki do filmików.
- elfiasty
- Użytkownik
- Miasto: Olsztyn
- Otrzymał piwo: 4 razy
dlaczego tak uważasz ? jakieś potwierdzenie tej teorii ? jeżeli wąż jest dobrej jakości to czemu ma się zrobić dziura znowu ? oryginał kosztuje chyba z 650 zł a cena jest wysoka z powodu plastikowego kolanka.marcin.1987 pisze:I lepiej brać oryginalny, bo zamiennik szybko pada i jest powtórka z rozrywki.
Wymiana samemu jest do zrobienia bez demontażu zderzaka tak jak napisał IBZI, od góry odpinasz zatrzask i z dołu to samo przez tą "maskownicę" tylko delikatnie ją zdejmuj bo zatrzaski są delikatne(a siedzi naprawdę mocno)
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Temat zamykam. Na temat tego błędu i jego rozwiązania jest już obszerny wątek.
Wysłano z Sony Xperia Z3 przez Tapatalk
Wysłano z Sony Xperia Z3 przez Tapatalk