Bo pierwszy raz robiłem wymianę. Mam książkę serwisową gdzie w historii widnieje że każdorazowo wlewali 5,3L oleju.
Bawiłem się dobrą godzinę z tym, najpierw wkład filtra, potem z otwartą puszką wkładu i odkręconym korkiem wlewu do góry, spust oleju - ze 30min się tam wykapywało.
Potem dmucham sprężonym powietrzem w otwór spustowy w misie (zawsze zleci jeszcze dobre 2 setki starego oleju który sam nie spłynie bo korek spustowy jest lekko z boku).
Potem jeszcze filtr paliwa zmieniłem to też z 10 min zeszło, poskładane, na dół, wkład filtra na swoje miejsce i 4L oleju w silnik (bo kupiłem 4+1).
Wlane, kontrola bagnetu, pokazuje połowę stanu, no to dolałem jeszcze pół litra (razem 4,5), wiadomo, wciągnie w układ, napełni wkład filtra i się potem uzupełni do stanu. A że był wieczór to wjechałem do garażu i zostawiłem do rana.
Rano kontrola bagnetu a tam idealnie w połowie górnego zakreskowanego obszaru czyli MAX
A wlane 4,5L ...
I teraz coś gdzieś nie zleciało czy serwisy zwyczajnie walą w ch...
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuB20DTH ile oleju w silnik
- Insa
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Włocławek
-
michal278
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Piaseczno
Re: B20DTH ile oleju w silnik
Wlewasz tyle ile wlezie do kreski. Ja zlewam przez noc.
Wysłane z mojego CPH2371 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego CPH2371 przy użyciu Tapatalka