--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
------------------------------Składka klubowa ICP na 2025 - ZAPRASZAMY
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
------------------------------Składka klubowa ICP na 2025 - ZAPRASZAMY
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

OPL Monitor - aplikacja na Androida
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia GS 4x4 209K
- Kod silnika: D20DTH
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Łódź
Re: OPL Monitor - aplikacja na Androida
Cześć, czy ma ktoś z Was może jakiś opis funkcji rozszerzonej licznika Uplevel UHS+? Zapłaciłem za funkcję i odblokowałem zmianę licznika, ale w wielu opcjach mam wrażenie, że nic się nie dzieje. Czytałem forum ostro, spędziłem też trochę w aucie zmieniając motywy, ale np co to są warianty? Zmieniam i nic. Albo zegary z Buicka nazwane Technology. Mam wrażenie, że te 4 niczym się nie różnią. Zamiast OPC mam Badge, nie wiem czy ma tak być
Po prostu chciałbym wiedzieć, że wykorzystuje to odblokowanie w 100%. Tam było coś, że trzeba indywidualnie zgłosić. Napisałem przez formularz, ale bez odpowiedzi
. Wczoraj już poddałem się z szukaniem i postanowiłem zapytać:P Dodatkowo, czy da się zmienić motyw radia? Czy to było tylko w poprzednim modelu? Dzięki za odzew i pozdro 

- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 90 razy
- Kontakt:
W aplikacji ustawiasz funkcje które chcesz wyłączyć/ wyłączyć w liczniku, dajesz Zapis do licznika i wówczas sprawdzasz ile nowych zakładek się pojawiło.
Moje prace: HMI2.5 i Android Auto: HMI2.5 w IntelliLink MY2014-15 Bluetooth: Bluetooth CD300 CD400 CD500 DVD800 NAVI600 NAVI900 Aktualizacja Android Auto
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
-
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia A ST
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: München
Hejka koleżanki i koledzy. Wszystkiego najlepszego w nowym roku. Mam pytanko . Na liczniku po otwarciu drzwi kierowcy mam info o otwarciu drzwi pasażera. Po otwarciu drzwi pasażera mam info o otwarciu drzwi kierowcy. Tylnie drzwi pokazuje ok . Tzn prawe po prawej lewe po lewej . Piszę tu bo mam opl .monitor i zmieniałem kilka skinów licznika.
I mam pytanie czy u kogoś też takie problemy ? W orginale było ok
I mam pytanie czy u kogoś też takie problemy ? W orginale było ok
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 39 razy
Jakiś łobuz zamienił Ci czujniki 
A tak na serio. Próbowałeś najstarszego sposobu z resetem, tzn. odłączeniem akumulatora na min. 15 min.
Nie zaszkodzi a może pomóc.
Jeśli nic nie da, a jesteś pewny, że to po zabawie skinami licznika, to pisz do autora apki.

A tak na serio. Próbowałeś najstarszego sposobu z resetem, tzn. odłączeniem akumulatora na min. 15 min.
Nie zaszkodzi a może pomóc.
Jeśli nic nie da, a jesteś pewny, że to po zabawie skinami licznika, to pisz do autora apki.
- Mitko
- Nowicjusz
- Auto: Chevrolet Cruze 2,0
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Wrocław
Przeglądnałem 3/4 forum ale jakoś nie obeznałem się jeszcze z app. OPL Monitor, może głównie dlatego, że tylko raz odpaliłem ją w aucie a i to nie miałem za wiele czasu żeby coś pokombinować. O ile pamietam pokazało panel DPF, w tym zapełnienie filtra, przebieg, obroty i coś chyba jeszcze ale nie wszystko było aktywne. Moje auto to Chevy Cruze 2,0 VCDI 163 KM, silnik Z20D1. Pytanie jest takie: jaka jest różnica w wersji bez subskrypcji a z subskrypcją oprócz blokowania reklam ? Czy warto ją wykupić ? Aplikacja rozpoznała VIN, rok, przebieg, rok modelowy, typ silnika ale nie podaje jego mocy. Wygląda jakby dla Chevroleta było jeszcze sporo do zrobienia. Czy bez PIDów coś będzie działało albo niedziałało ? Bo na razie jakoś w necie nie widać ich. Dzięki za wszystkie porady.
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Miasto: Krosno
- Postawił piwo: 1 raz
Czy jest jakiś forumowicz z okolic Krosna / Rzeszowa / Łańcuta (Rzeszów/ Łańcut w weekend, Krosno na tygodniu) który ma dobry dongiel obd i mógłby wpiąć się wraz z OplMonitor sprawdzić czy mam uszkodzone coś we wtyczce / albo mój noname obd nie obsługuje aplikacji. Jeśli się okaże że uszkodzona wiązka albo gniazdo to będę działał. A jak nie to kupię autoryzowany dongiel. Komputer u mechanika się wpina i czyta błędy a OplMonitor nie łączy. Carscaner pokazuje błąd u0073 (gdzie u mechanika nie ma tego błędu)
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia OPC Line
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Gorlice
jestem z Gorlic i mam kostkę, można popróbowaćDikon pisze: ↑2 lut 2025, o 21:14Czy jest jakiś forumowicz z okolic Krosna / Rzeszowa / Łańcuta (Rzeszów/ Łańcut w weekend, Krosno na tygodniu) który ma dobry dongiel obd i mógłby wpiąć się wraz z OplMonitor sprawdzić czy mam uszkodzone coś we wtyczce / albo mój noname obd nie obsługuje aplikacji. Jeśli się okaże że uszkodzona wiązka albo gniazdo to będę działał. A jak nie to kupię autoryzowany dongiel. Komputer u mechanika się wpina i czyta błędy a OplMonitor nie łączy. Carscaner pokazuje błąd u0073 (gdzie u mechanika nie ma tego błędu)
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Miasto: Krosno
- Postawił piwo: 1 raz
Okej będę się kontaktował. Póki co napisałem do tego forumowicza z Rzeszowa - troszkę bliżej i po drodze. Ale mam na uwadze
Ostatnio zmieniony 3 lut 2025, o 22:21 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia OPC Line
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Gorlice