Witam grupowiczów.
Mam problem z silnikiem A20DTH. Opisując po krótce cała historię. Wracałem do domu i silnik zaczął dziwnie pracować, objawy były następujące:
- przerywanie w pracy silnika
- brak mocy.
Po uruchomieniu kolejnego dnia samochodu, z silnika zaczęły wydobywać się metaliczne dźwięki oraz nastąpiło falowanie obrotów pomiędzy 500-900. Pierwsze co sprawdziłem to świecie, okazało się że 2 przestały działać, szybka wymiana myślałem że rozwiąże problem. Jednak nie, kolejne podejrzenie na wtryski, sprawdziłem za mocno lały. Wiec kolejny zakup wykonany, szybka wymiana. Po wymianie świec jak i wtrysków z silnika przestał dobiegać metaliczny stukot, wróciła moc, ale nadal faluje na obrotach. Proszę o wskazówkę na co mogę zwrócić jeszcze uwagę?.
Zamieszczam link do filmu jak aktualnie pracuje silnik.
https://www.youtube.com/watch?v=JALO2-MKdcc
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
A20DTH falowanie obrotów oraz dziwne dzwięki.
-
- Nowicjusz
- Auto: Astra J
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Zielona Góra
-
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia Tourer
- Miasto: Pleszew
- Postawił piwo: 2 razy
Re: A20DTH falowanie obrotów oraz dziwne dzwięki.
Dwumasa? Jak sprzęgło wciśniesz to tak jakby ustaje?.
-
- Nowicjusz
Nie to nie dwumasa, sprawdziłem wczoraj jeszcze zawór scv jednak to także błędny tok. Coś innego musi być na rzeczy. Najgorsze jest to że nie pokazuje żadnego błędu.
-
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Krakow
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 19 razy
Kiedy ostatnim razem diagnozowałem taki dźwięk,to dół silnika był już do remontu.
Luknij do filtra oleju czy nie masz opiłków-jeśli będą to miska w dół i oglądanie panewek...
Dźwięk z nagrania nie jest miarodajny i obym się mylił...
Luknij do filtra oleju czy nie masz opiłków-jeśli będą to miska w dół i oglądanie panewek...
Dźwięk z nagrania nie jest miarodajny i obym się mylił...
-
- Nowicjusz