--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

A20NFT chrobotanie piszczenie tylko na ssaniu.

ODPOWIEDZ
Martak88
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NFT
Rok produkcji: 2010
Miasto: Tuchola
Postawił piwo: 1 raz

A20NFT chrobotanie piszczenie tylko na ssaniu.

Post autor: Martak88 » 12 lis 2022, o 09:15

Witam od dłuższego czasu nie mogę rozwiązać problemu dotyczącego chrobotania, piszczenia. Dzieję się to tylko jak auto pracuję tylko i wyłącznie na ssaniu po zejściu obrotów od razu problem znika. Czytałem posty podobnego tematu chrobotania ale wszystko wskazuję na rozrząd u mnie jest wymieniony ślizgi, łańcuchy, napinacze oraz pompa wody plus koło zębate wałka balansowego. Proszę o pomoc może ktoś się z tym spotkał.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 262 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Re: A20NFT chrobotanie piszczenie tylko na ssaniu.

Post autor: dokia » 12 lis 2022, o 11:44

Kiedy wymieniony?? może jednak trzeba do niego zajrzeć? może źle założony bo objawy naprawdę jak od rozrządu. Zdjęcie pokrywy aby tam zajrzeć to nie jest mega duży koszt. Ja od razu bym zajrzała, zwłaszcza że miałam ten sam silnik i moja zeżarła ślizg i wypluła na dnie misy. A po co wymieniałeś pompę wody?? jak to nie diesel aby wymieniać z rozrządem. Co było tej pompie?

Martak88
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NFT
Rok produkcji: 2010
Miasto: Tuchola
Postawił piwo: 1 raz

Re: A20NFT chrobotanie piszczenie tylko na ssaniu.

Post autor: Martak88 » 12 lis 2022, o 12:44

Wymieniony jakiś tyś km temu, powiedzieli że też od razu pompę co będzie spokój też był ślizg walnięty leżał w misce ale dźwięk trwał cały czas takie terkotanie nie zależnie od tego czy zimny czy ciepły a teraz tylko na czas ssania, ssanie się kończy i cisza a przy rozrządzie tylko szelest wydaje mi się że ten dźwięk wydobywa się tam gdzie turbo ale ciężko zlokalizować bo trwa tylko wtedy jak wspomniałem wcześniej.

Dodano po 6 minutach :[/color]
Dodam jeszcze że jak już nie ma ssania to dodając gazu lub utrzymując obroty ok 1500 przyczyna nie występuje.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik benzynowy”