Witam
Nie mogę znaleźć pomocy przez wyszukiwarkę. A mam następujący problem. Tydzień temu po przejechaniu ponad 50km i postoju, przy próbie odpalenia nie odpaliła za pierwszym razem. Dopiero za drugim i wywaliło komunikat o usterce.
Po podłączeniu kabla wyskoczył p0343. Błąd czujnika położenia wałka rozrządu.
Przejeździłem tydzień i wczoraj ta sama sytuacja. Z taką różnica, że błąd nie chciał się skasować. Zamówiłem od razu czujnik.
Dziś zmieniłem i niby dobrze, ale po przejechaniu 30 km na samym końcu trasy, przy parkowaniu wywaliło komunikat i zaczęły falować obroty.
Wyrzuciło p0343 i p000b. Niby da się usunąć, ale zaraz wraca ten p0343.
Co robić? Gdzie szukać przyczyny?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku2.0 turbo p0343
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Re: 2.0 turbo p0343
Sprawdzić rozrząd, pracuje cicho czy grzechocze? Może się zdążył wyciągnąć. Osobiście przy błędzie z rozrządu nie jeździłbym zbytnio, tylko odstawił do mechanika, bo to się może skończyć spotkaniem trzeciego stopnia zaworów z tłokami.
- SiDo
- Użytkownik
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Nowy Sącz
No z rozrządem nie ma żartów. Jak wymieniłeś czujnik i dalej to samo to może być to co mówi kolega wyżej. Jaki masz przebieg i kiedy robiony był rozrząd?
-
Marcinus
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20NFT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Pułtusk
- Postawił piwo: 1 raz
Niedawno kupiłem. Ale poprzedni właściciel miał fakturę na wymianę rozrządu. Całkiem niedawno. Ale na 100% nie mam pewności, że napewno został wymieniony. Można gdzieś to sprawdzić?
Puki co tylko p000b raz wyskoczył od napisania posta, ale tak czy tak chciałbym się upewnić co z tym rozrządem.
Czytałem gdzieś, że przy wymianie powinno się czyścić jakieś dwa zawory czy coś. Prawda?
Puki co tylko p000b raz wyskoczył od napisania posta, ale tak czy tak chciałbym się upewnić co z tym rozrządem.
Czytałem gdzieś, że przy wymianie powinno się czyścić jakieś dwa zawory czy coś. Prawda?
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 262 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Mógł nie wymienić wszystkich łańcuchów. Niektórzy zostawiają ten od kzfr. Ja przy wymianie rozrządu w tym silniku wymieniłam oba łańcuchy i oba elektrozawory na nowe, bo stare już blokowały się w położeniu otwarty nonstop.
Fakturę możesz sam sobie wydrukować na co chcesz bo teraz faktury nie muszą mieć podpisów ani stempli. Ale nie ma co panikować. Zdejm pokrywę i zobacz po prostu.
Fakturę możesz sam sobie wydrukować na co chcesz bo teraz faktury nie muszą mieć podpisów ani stempli. Ale nie ma co panikować. Zdejm pokrywę i zobacz po prostu.
- SiDo
- Użytkownik
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Nowy Sącz
-
Marcinus
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20NFT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Pułtusk
- Postawił piwo: 1 raz
Wyczyszczę je, a jeśli nie będzie poprawy to pewnie wymiana i zdjęcie pokrywy, żeby zobaczyć co tam jest zrobione…
Dzięki za porady
Dzięki za porady