W tym silniku luzy zaworów rozlegulowują się chyba tylko podczas jazdy na LPG. Raczej nikt nie zgłasza tego problemu gdy jeździ wyłącznie na pb więc też nikt nie robi wtedy regulacji. Pytanie, ile zrobione masz kilometrów na gazie? Bo jak pisałem wcześniej: jeśli to pierwsza regulacja to spokojnie można je szlifować. Widziałem, że największa wartość do zeszlifowania u Ciebie to 0,15 na 9 i 10 i to też tak na wyrost żeby było na dłużej bo 0,10 też by wystarczyło w obydwu wypadkach. Nie wiem czy widziałeś już te szklanki bo może przestraszyleś się, że są one bardzo cienkie ale one po prostu takie są i pierwszy szlif na pewno ich nie "przetrze". Ale to tylko moja rada żeby było taniej i szybciej a decyzja należy do Ciebie. Nie bój się, że ktoś to będzie szlifował pilnikiem i za mocno mu się przydusi

Szlifierz zamocuje po prostu na szlifierce, nastawi żądaną wartość i będzie git. Tylko zleć tę robotę w normalnej firmie a nie gdzieś u p. Mietka w stodole. Ja u siebie szlifowałem chyba wszystkie bo żadna nie mieściła się w tolerancji. Jak znajdę gdzieś u siebie karteczkę z zapisanymi pomiarami to dla Twojego spokoju napiszę jaką grubość u mnie trzeba było szlifować.
Znalazłem: 6 szklanek trzeba było zeszlifować aż o 0,25.