Wyskoczył mi rano alert o niskim stanie oleju i po otworzeniu maski spotkał mnie przykry widok widoczny na zdjęciu. Mechanika to dla mnie czarna magia także poszukuję informacji z jak poważną sytuacją mam do czynienia. W marcu wymieniłem kompletny rozrząd i od tego czasu nie miałem żadnych problemów. Sytuacja jest o tyle problematyczna że w tej chwili znajduje się zagranicą i nie wiem czy mogę w tym stanie bezpiecznie wrócić autem na kołach. Olej dolałem i po 7 godzinach stania na parkingu stan bez zmian także przypuszczam że wyciek jest niewielki lub nie występuje przy zgaszonym silniku. Na odpalonym nie słychać żadnych niepokojących dźwięków ani nie odczuwam zmian w trakcie jazdy. Od około miesiąca nie zaglądałem pod maskę także nie jestem nawet pewien od kiedy ten wyciek występuje.
Mam nadzieję że mimo zdjęć robionych a szybko widać mniej więcej ogólny zarys sytuacji. Osobiście mam wrażenie że olej wydobywa się spod rolki widocznej w centralnym punkcie drugiego zdjęcia, aczkolwiek nie znam się niestety na tym:/
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi i z góry dzięki za zainteresowanie:)